# Embracing Diversity in Science: a User Community Discussion

**Report of Contributions** 

Contribution ID: 1 Type: **not specified** 

#### **Welcome and Introduction**

Tuesday, 18 May 2021 13:30 (15 minutes)

**Presenter:** ORGANIZERS

Contribution ID: 2 Type: not specified

## Why Are We Here? or This Is Not Another Diversity Training

Tuesday, 18 May 2021 13:45 (15 minutes)

**Presenter:** ORGANIZERS AND PARTICIPANTS

Contribution ID: 3 Type: not specified

## Comments and Suggestions for Being an Effective Ally

Tuesday, 18 May 2021 14:00 (15 minutes)

**Presenter:** EVANS-LUTTERODT, Ken (NSLS-II)

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### Opening the Door Early: the SPARK High School Outreach Program

Tuesday, 18 May 2021 14:15 (15 minutes)

**Presenter:** PEREZ, Aleida (OEP)

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### **Experiences as a High School SPARK Participant**

Tuesday, 18 May 2021 14:30 (5 minutes)

Presenter: DAS, Mrinaleni (Stony Brook University)

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### **Introduction to Breakout Sessions**

Tuesday, 18 May 2021 14:45 (10 minutes)

**Presenter:** ORGANIZERS

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### **Move into Breakout Rooms:**

Tuesday, 18 May 2021 14:55 (5 minutes)

- 1. Raising awareness and harnessing community enthusiasm for social change
- 2. Scientific model: highlighting benefits of diversity to science, innovation and economic gain
- 3. Identifying and overcoming systemic barriers to diversity in science
- 4. The pipeline to science careers: perceptions, networks, opportunities

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### **Breakout Discussions**

Tuesday, 18 May 2021 15:00 (40 minutes)

Contribution ID: 9 Type: not specified

#### **Return and Share Breakout Discussions**

Tuesday, 18 May 2021 15:40 (20 minutes)

**Presenter:** ORGANIZERS AND PARTICIPANTS

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### Where To Go From Here?

Tuesday, 18 May 2021 16:00 (30 minutes)