***ATTENTION Indico Users***

Important changes to user logins are coming to Indico at BNL.

Please see the News section for more information.

ECP OpenMP Virtual Hackathon 2022

US/Eastern
Description

Homepage  |  How to Apply

Welcome to  ECP OpenMP Virtual Hackathon 2022 organized by ECP SOLLVE project!

Agenda is tentative and subject to change.



Event ID: E000004049

This event falls under Exemption D (Formal classroom training held at Federal facilities, which does not exhibit indicia of a formal conference as outlined in the Conference/Event Exemption Request Form.) Participation is contingent on application acceptance.

 

Contact Us
    • 11:00 11:10
      Welcome 10m
    • 11:10 11:25
      Mentor Introductions 15m
      • Quick Intros by Mentors - no slide decks
    • 11:25 11:45
      Platform Introductions 20m
      • Ascent by Suzanne Parete-Koon (ORNL)
      • Intro on Aurora early access systems by Thomas Applencourt (ANL)
        ++ Support to the systems provided by Thomas Applencourt & Colleen Bertoni (ANL)
    • 11:45 12:15
      Application Introductions 30m
      • 5 mins per team
      • template will be provided
    • 12:15 16:45
      Hacking with mentors 4h 30m
      • Breakout rooms open
      • Breaks as required
    • 16:45 17:30
      Team Progress Presentations 45m
      • 5 mins per team
    • 11:00 11:05
      Welcome/Setup 5m
    • 11:05 16:00
      Hacking with mentors 4h 55m
      • Breakout Rooms Open
      • Breaks as required
    • 14:45 16:45
      Vendor Talks 2h
      • HPE by Deepak Eachempati (HPE)
      • Intel by Xinmin Tian (Intel)
      • LLVM by Johannes Doerfert (ANL)
      • GCC by Tobias Burnus (Siemens)
    • 16:45 17:30
      Team Progress Presentations 45m
      • 5 mins per team
    • 11:00 11:05
      Welcome/Setup 5m
    • 11:05 16:45
      Hacking with mentors 5h 40m
      • Breakout Rooms Open
      • Breaks as required
    • 15:00 15:30
      Tools Presentation 1 30m

      "Debugging race conditions in multicore/heterogeneous/distributed applications that use OpenMP" by Vivek Sarkar (Geogia Institute of Technology)

    • 15:30 16:00
      Tools Presentation 2 30m

      "Using HPCTOOLKIT for OpenMP Offload Application Codes" by John Mellor-Crummey (Rice University)

    • 16:45 17:30
      Team Progress Presentations 45m
      • 5 mins per team
    • 11:00 11:05
      Welcome/Setup 5m
    • 11:05 16:30
      Hacking with mentors 5h 25m
      • Breakout Rooms Open
      • Breaks as required
    • 15:00 15:30
      OpenMP Roadmap 30m

      by Thomas Scogland (LLNL)

    • 16:30 17:30
      Team Progress Summary and Next Steps 1h
      • 7 mins per team