2022 RHIC/AGS Annual Users' Meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 2 Type: not specified

Welcome Remarks

Thursday, 9 June 2022 09:00 (25 minutes)

Presenter: GAO, Haiyan (BNL, Associate Laboratory Director, Nuclear and Particle Physics)

Session Classification: Plenary Session I - 9:00 a.m. - 10:25 a.m. Session I

Contribution ID: 64 Type: not specified

Poster Session

Thursday, 9 June 2022 15:30 (2h 30m)

Will be held at this link: https://indico.bnl.gov/event/15827

Session Classification: Poster Session - 3:30 p.m. - 6:00 p.m.

Contribution ID: 84 Type: not specified

Measurements on Collectivity from STAR BES

Tuesday, 7 June 2022 09:00 (20 minutes)

Presenter: HE, Xionghong (Institute of Modern Physics, Chinese Academy of Science)

Session Classification: Beam Energy Scan

Contribution ID: 86 Type: not specified

Probing the QCD Phase Diagram via Higher Order Net-Particle Fluctuation Measurements from STAR BES

Tuesday, 7 June 2022 09:20 (20 minutes)

Presenter: PANDAV, Ashish (National Institute of Science Education and Research)

Session Classification: Beam Energy Scan

Contribution ID: 87 Type: not specified

Recent Hypernuclei Measurements from BES Program

Tuesday, 7 June 2022 09:40 (20 minutes)

Presenter: LI, Xiujun (University of Science and Technology of China)

Session Classification: Beam Energy Scan

Contribution ID: 88 Type: not specified

Summary Talk

Tuesday, 7 June 2022 10:00 (15 minutes)

Presenter: ESUMI, ShinIchi (Univ. of Tsukuba, CiRfSE)

Session Classification: Beam Energy Scan

Contribution ID: 89 Type: not specified

Hydrodynamic Fluctuations in Heavy-ion Collisions

Tuesday, 7 June 2022 10:30 (20 minutes)

Presenter: SINGH, Mayank (University of Minnesota)

Session Classification: Beam Energy Scan

Contribution ID: 90 Type: not specified

Freezing Out Fluctuations

Tuesday, 7 June 2022 10:50 (20 minutes)

Presenter: PRADEEP, Maneesha Sushama (University of Illinois at Chicago)

Session Classification: Beam Energy Scan

Contribution ID: 91 Type: not specified

Impact of Hadronic Interactions and Conservation Laws on Cumulants of Conserved Charges in a Dynamical Model

Tuesday, 7 June 2022 11:10 (20 minutes)

Presenter: HAMMELMANN, Jan (Frankfurt Institute for Advanced Studies)

Session Classification: Beam Energy Scan

Contribution ID: 92 Type: not specified

Summary Talk

Tuesday, 7 June 2022 11:30 (15 minutes)

Presenter: OLIINYCHENKO, Dmytro (University of Washington)

Session Classification: Beam Energy Scan

Contribution ID: 93 Type: not specified

Report from DOE

Thursday, 9 June 2022 09:25 (25 minutes)

Presenter: HALLMAN, Timothy (Department of Energy, Associate Director of the Office of Science

for Nuclear Physics)

Session Classification: Plenary Session I - 9:00 a.m. - 10:25 a.m. Session I

Contribution ID: 94 Type: not specified

DOE NP Facility

Thursday, 9 June 2022 09:50 (10 minutes)

Presenter: SOWINSKI, James (Department of Energy, Nuclear Physics Facilities, Program Man-

ager)

Session Classification: Plenary Session I - 9:00 a.m. - 10:25 a.m. Session I

Contribution ID: 95 Type: not specified

Beam Energy Scan

Thursday, 9 June 2022 10:00 (25 minutes)

Presenter: CEBRA, Daniel (University of California, Davis)

Session Classification: Plenary Session I - 9:00 a.m. - 10:25 a.m. Session I

Contribution ID: 96 Type: not specified

Report on RHIC Run22

Thursday, 9 June 2022 10:45 (25 minutes)

Presenter: SCHOEFER, Vincent (Brookhaven National Lab, CAD)

Session Classification: Plenary Session I - 10:45 a.m. - 12:25 p.m. Session II

Contribution ID: 97 Type: not specified

Report from STAR

Thursday, 9 June 2022 11:10 (25 minutes)

Presenter: CHANG, Zilong (CEEM, Indiana University)

Session Classification: Plenary Session I - 10:45 a.m. - 12:25 p.m. Session II

Contribution ID: 98 Type: not specified

PHENIX Highlights

Thursday, 9 June 2022 11:35 (25 minutes)

Presenter: DA SILVA, Cesar (Los Alamos National Lab)

Session Classification: Plenary Session I - 10:45 a.m. - 12:25 p.m. Session II

Contribution ID: 99 Type: not specified

Report from NSF

Thursday, 9 June 2022 13:30 (25 minutes)

Presenter: OPPER, Allena K. (National Science Foundation, Program Director)

Session Classification: Plenary Session I- 1:30 p.m. - 2:50 p.m. Session III

Contribution ID: 100 Type: not specified

Viewpoint from the DOE Program Manager for Heavy Ion

Thursday, 9 June 2022 13:55 (25 minutes)

Presenter: HICKS, Kenneth (Department of Energy, Program Manager, Heavy Ion Nuclear Physics)

Session Classification: Plenary Session I- 1:30 p.m. - 2:50 p.m. Session III

Contribution ID: 101 Type: not specified

Merit Awards

Thursday, 9 June 2022 14:20 (5 minutes)

Presenter: GAO, Haiyan (BNL, Associate Laboratory Director, Nuclear and Particle Physics)

Session Classification: Plenary Session I- 1:30 p.m. - 2:50 p.m. Session III

Contribution ID: 102 Type: not specified

Thesis Awards

Thursday, 9 June 2022 14:25 (5 minutes)

Presenter: TRIBBLE, Robert (BNL, Deputy Director for Science and Technology, Director's Of-

fice)

Session Classification: Plenary Session I- 1:30 p.m. - 2:50 p.m. Session III

Contribution ID: 103 Type: not specified

Thesis Award Winner Flash Talk II

Thursday, 9 June 2022 14:40 (10 minutes)

Presenter: SMITH, Krista (FSU)

Session Classification: Plenary Session I- 1:30 p.m. - 2:50 p.m. Session III

Contribution ID: 104 Type: not specified

Thesis Award Winner Flash Talk I

Thursday, 9 June 2022 14:30 (10 minutes)

Presenter: RAMASUBRAMANIAN, Niveditha (Stony Book University)

Session Classification: Plenary Session I- 1:30 p.m. - 2:50 p.m. Session III

Contribution ID: 105 Type: not specified

Collectivity and Baryon junction in Ultra-peripheral Collisions

Tuesday, 7 June 2022 12:15 (25 minutes)

Presenter: ZHAO, Wenbin (Wayne State University)

Session Classification: Small Systems

Contribution ID: 106 Type: not specified

UPC Measurements at STAR

Tuesday, 7 June 2022 12:40 (25 minutes)

Presenter: LEWIS, Nicole (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Small Systems

Contribution ID: 107 Type: not specified

Search for Collective Effects in Small System obtained in ep collisions at HERA

Tuesday, 7 June 2022 13:05 (25 minutes)

Presenter: SUN, Chuan (Stony Brook University)

Session Classification: Small Systems

Contribution ID: 108 Type: not specified

PHENIX Summary of Small Systems

Tuesday, 7 June 2022 13:45 (25 minutes)

Presenter: SHIMOMURA, Maya (nara women's university)

Session Classification: Small Systems

Contribution ID: 109 Type: not specified

Lambda Polarization Measurements in Small Systems

Tuesday, 7 June 2022 14:10 (25 minutes)

Presenter: M. SERENONE, William (Universidade de São Paulo)

Session Classification: Small Systems

Contribution ID: 110 Type: not specified

Future STAR Polarization Measurements in Small Systems

Tuesday, 7 June 2022 14:35 (25 minutes)

Presenter: ADAMS, Joseph (Ohio State University)

Session Classification: Small Systems

Contribution ID: 111 Type: not specified

The PHENIX Results

Wednesday, 8 June 2022 12:15 (20 minutes)

Presenter: PATEL, Milap

Session Classification: HF+Jet

Contribution ID: 112 Type: not specified

The STAR Results and Perspective

Wednesday, 8 June 2022 12:35 (25 minutes)

Presenter: RADHAKRISHNAN, Sooraj

Session Classification: HF+Jet

Contribution ID: 113 Type: not specified

The LHC Results and Perspective

Wednesday, 8 June 2022 13:00 (25 minutes)

Presenter: BAI, Xiaozhi

Session Classification: HF+Jet

Contribution ID: 114 Type: not specified

The LIDO/Jetscape Framework

Wednesday, 8 June 2022 13:40 (30 minutes)

Presenter: KE, Weiyao (Los Alamos National Laboratory)

Session Classification: HF+Jet

Contribution ID: 115 Type: not specified

The HYBRID Framework

Wednesday, 8 June 2022 14:10 (30 minutes)

Presenter: CASADERREY-SOLANA, Jorge

Session Classification: HF+Jet

Contribution ID: 116 Type: not specified

The sPHENIX Perspective

Wednesday, 8 June 2022 14:40 (20 minutes)

Presenter: BAILEY, Virginia (Georgia State University)

Session Classification: HF+Jet

Contribution ID: 117 Type: not specified

STAR Highlights

Thursday, 9 June 2022 12:00 (25 minutes)

Presenter: NIIDA, Takafumi (Univ. of Tsukuba)

Session Classification: Plenary Session I - 10:45 a.m. - 12:25 p.m. Session II

Contribution ID: 125 Type: not specified

Experimental Investigation into CME

Friday, 10 June 2022 09:00 (25 minutes)

Presenter: FINCH, Evan (Southern Connecticut State University)

Session Classification: Plenary Session II 9:00 a.m - 10:15 a.m. Session IV

Contribution ID: 126 Type: not specified

sPHENIX Status

Friday, 10 June 2022 09:25 (25 minutes)

Presenter: DEAN, Cameron (LANL)

Session Classification: Plenary Session II 9:00 a.m - 10:15 a.m. Session IV

Contribution ID: 127 Type: not specified

EIC Project Status

Friday, 10 June 2022 09:50 (25 minutes)

Presenter: YECK, James ((Brookhaven National Laboratory, Associate Laboratory Director, Elec-

tron-Ion Collider)

Session Classification: Plenary Session II 9:00 a.m - 10:15 a.m. Session IV

Contribution ID: 128 Type: not specified

Progress on EIC Accelerator

Friday, 10 June 2022 10:45 (25 minutes)

Presenter: BLASKIEWICZ, Michael (BNL)

Session Classification: Plenary Session II 10:45 a.m. - 12:00 p.m. Session V

Contribution ID: 129 Type: not specified

EIC Physics

Friday, 10 June 2022 11:10 (25 minutes)

Presenter: SURROW, Bernd (Temple University)

Session Classification: Plenary Session II 10:45 a.m. - 12:00 p.m. Session V

Contribution ID: 130 Type: not specified

EIC Detectors

Friday, 10 June 2022 11:35 (25 minutes)

Presenter: LAJOIE, John (Iowa State University)

Session Classification: Plenary Session II 10:45 a.m. - 12:00 p.m. Session V

Contribution ID: 131 Type: not specified

Diversity Equity and Inclusion

Friday, 10 June 2022 13:30 (25 minutes)

Presenter: BLACKBURN, Noel (BNL, Chief Diversity Officer, Diversity, Equity and Inclusion)

Session Classification: Plenary Session II 1:30 p.m. - 3:00 p.m. Session VI

Contribution ID: 132 Type: not specified

BNL Facilities and Operations

Friday, 10 June 2022 13:55 (25 minutes)

Presenter: DANIELS, Thomas (BNL, Associate Laboratory Director, Facilities and Operations)

Session Classification: Plenary Session II 1:30 p.m. - 3:00 p.m. Session VI

Contribution ID: 133 Type: not specified

UEC Business Meeting

Friday, 10 June 2022 14:20 (25 minutes)

Presenter: NATTRASS, Christine (University of Tennessee, Knoxville)

Session Classification: Plenary Session II 1:30 p.m. - 3:00 p.m. Session VI

Contribution ID: 134 Type: not specified

Poster Award

Friday, 10 June 2022 14:45 (5 minutes)

Presenter: NATTRASS, Christine (University of Tennessee, Knoxville)

Session Classification: Plenary Session II 1:30 p.m. - 3:00 p.m. Session VI

Contribution ID: 135 Type: not specified

Poster Award Winner - Flash Talk - Derek Anderson

Friday, 10 June 2022 14:50 (10 minutes)

Presenter: ANDERSON, Derek (Texas A&M University)

Session Classification: Plenary Session II 1:30 p.m. - 3:00 p.m. Session VI

Contribution ID: 136 Type: not specified

Introduction

Tuesday, 7 June 2022 15:00 (5 minutes)

Presenter: HUANG, Jin (Brookhaven National Lab)

Session Classification: Accelerating RHIC Science with Machine Learning

Contribution ID: 137 Type: not specified

Deep learning for high energy nuclear physics from theoretical perspective

Tuesday, 7 June 2022 15:05 (30 minutes)

Presenter: Prof. PANG, Longgang (CCNU)

Session Classification: Accelerating RHIC Science with Machine Learning

Contribution ID: 138 Type: not specified

Machine Learning based fast data processing and autonomous trigger for sPHENIX and EIC detectors

Tuesday, 7 June 2022 15:35 (30 minutes)

Presenter: Dr CORRALES MORALES, Yasser (LANL)

Session Classification: Accelerating RHIC Science with Machine Learning

Contribution ID: 139 Type: not specified

Machine Learning techniques in lattice QCD

Tuesday, 7 June 2022 16:15 (30 minutes)

Presenter: BOYDA, Denis (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Accelerating RHIC Science with Machine Learning

Contribution ID: 140 Type: not specified

Machine Learning in Experiment and Analysis

Tuesday, 7 June 2022 16:45 (30 minutes)

Presenters: BRANDENBURG, Daniel (Brookhaven National Laboratory); BRANDENBURG, James

Daniel (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Accelerating RHIC Science with Machine Learning

Contribution ID: 141 Type: not specified

Panel discussion

Tuesday, 7 June 2022 17:15 (45 minutes)

Presenters: BOYDA, Denis (Argonne National Laboratory); BRANDENBURG, James Daniel (Brookhaven National Laboratory); PANG, LongGang (Department of physics, UC Berkeley); KUNNAWALKAM ELAYAVALLI, Raghav (Yale University and BNL); CORRALES MORALES, Yasser (LANL); REN, Yihui

Session Classification: Accelerating RHIC Science with Machine Learning

Contribution ID: 142 Type: not specified

Backward u-channel DVCS

Tuesday, 7 June 2022 09:50 (25 minutes)

Presenters: LI, Bill (Stony Brook University); LI, Wenliang (Stony Brook University CFNS)

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 147 Type: not specified

Meson Structure

Tuesday, 7 June 2022 11:05 (25 minutes)

Presenter: TROTTA, Richard (The Catholic University of America)

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 148 Type: not specified

Neutron Spin via e+He3 collisions

Tuesday, 7 June 2022 12:30 (25 minutes)

Presenters: NGUYEN, Dien (JLab); NGUYEN, Dien (JLAB)

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 149 Type: not specified

SIDIS Topics at the EIC

Tuesday, 7 June 2022 10:35 (30 minutes)

Presenters: VAN HULSE, Charlotte; VAN HULSE, Charlotte

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 151 Type: not specified

Heavy Flavor at the EIC

Tuesday, 7 June 2022 12:55 (25 minutes)

Presenters: RADHAKRISHNAN, Sooraj; RADHAKRISHNAN, Sooraj (Kent State University/Lawrence

Berkeley National Laboratory)

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 152 Type: not specified

Leptoquarks at the EIC

Tuesday, 7 June 2022 09:00 (25 minutes)

Presenter: ZHANG, Jinlong (Shandong University)

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 153 Type: not specified

Tagged EMC effect

Tuesday, 7 June 2022 13:40 (25 minutes)

Presenters: TU, Kong (Brookhaven National Laboratory); TU, Zhoudunming (BNL)

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 154 Type: not specified

DVCS and **Epic** Generator

Tuesday, 7 June 2022 14:05 (25 minutes)

Presenter: TEZGIN, Kemal (University of Connecticut)

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 157 Type: not specified

Jets and Heavy Flavor at the EIC

Tuesday, 7 June 2022 09:25 (25 minutes)

Presenter: LI, XinBai (USTC)

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 159 Type: not specified

STAR Highlights

Wednesday, 8 June 2022 09:00 (25 minutes)

Presenter: NAM, Jae (Temple University)

Session Classification: Spin/Cold QCQ

Contribution ID: 160 Type: not specified

PHENIX Highlights

Wednesday, 8 June 2022 09:25 (25 minutes)

Presenter: Dr JI, Zhongling (UCLA)

Session Classification: Spin/Cold QCQ

Contribution ID: 161 Type: not specified

RHICf Highlights

Wednesday, 8 June 2022 09:50 (25 minutes)

Presenter: KIM, Minho (Korea University/ RIKEN)

Session Classification: Spin/Cold QCQ

Theory

Contribution ID: 162 Type: not specified

Theory

Wednesday, 8 June 2022 10:30 (25 minutes)

Presenter: PROKUDIN, Alexei (Penn State Berks)

Session Classification: Spin/Cold QCQ

Contribution ID: 163 Type: not specified

Future sPHENIX

Wednesday, 8 June 2022 10:55 (25 minutes)

Presenter: OSBORN, Joe (Oak Ridge National Laboratory)

Session Classification: Spin/Cold QCQ

Contribution ID: 164 Type: not specified

Future STAR

Wednesday, 8 June 2022 11:20 (25 minutes)

Presenter: EYSER, Oleg (BNL)

Session Classification: Spin/Cold QCQ

Contribution ID: 171 Type: not specified

Weak Mixing Angle at the EIC

Tuesday, 7 June 2022 14:30 (25 minutes)

Presenter: NYCZ, Michael (JLab)

Session Classification: EIC Physics

Contribution ID: 172 Type: not specified

Introduction

Wednesday, 8 June 2022 09:00 (10 minutes)

Presenter: KISELEV, Alexander (BNL)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 173 Type: not specified

EIC General Purpose Detector requirements

Wednesday, 8 June 2022 09:10 (30 minutes)

Presenters: Dr ASCHENAUER, E. C. (BNL); ENT, Rolf (Jefferson Lab)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 174 Type: not specified

EIC tracker development and plan

Wednesday, 8 June 2022 09:40 (20 minutes)

Presenter: LI, Xuan (Los Alamos National Laboratory)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 175 Type: not specified

Particle Identification

Wednesday, 8 June 2022 10:00 (20 minutes)

Presenter: KALICY, Grzegorz (CUA)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 176 Type: not specified

Calorimetry

Wednesday, 8 June 2022 10:30 (20 minutes)

Presenter: ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 177 Type: not specified

Far backward + Far forward

Wednesday, 8 June 2022 10:50 (20 minutes)

Presenter: JENTSCH, Alexander (Brookhaven National Lab)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 178 Type: not specified

DAQ & electronics

Wednesday, 8 June 2022 11:10 (20 minutes)

Presenters: CAMSONNE, Alexandre (JLAB); LANDGRAF, Jeff (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 180 Type: not specified

EIC Project Detector R&D Program

Wednesday, 8 June 2022 12:15 (30 minutes)

Presenter: ROSSI, Patrizia (Jefferson Lab)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 181 Type: not specified

eRD101 - Modular RICH (mRICH)

Wednesday, 8 June 2022 12:45 (15 minutes)

Presenter: SHARMA, Deepali (Georgia State University)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 182 Type: not specified

eRD102 - Forward RICH (dRICH)

Wednesday, 8 June 2022 13:00 (15 minutes)

Presenter: CONTALBRIGO, Marco (INFN Ferrara)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 183 Type: not specified

eRD103 - Barrel DIRC

Wednesday, 8 June 2022 13:15 (15 minutes)

Presenter: KALICY, Grzegorz (CUA)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 184 Type: not specified

eRD104 & eRD111 - Silicon tracker and services reduction

Wednesday, 8 June 2022 13:40 (15 minutes)

Presenter: APADULA, Nicole

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 185 Type: not specified

eRD105 - SciGlass e/m calorimetry

Wednesday, 8 June 2022 13:55 (15 minutes)

Presenter: HORN, Tanja (Catholic University)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 186 Type: not specified

eRD108 - Curved and flat MPGD trackers

Wednesday, 8 June 2022 14:10 (15 minutes)

Presenter: TARAFDAR, Sourav (Vanderbilt University)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 187 Type: not specified

eRD110 - Photosensors

Wednesday, 8 June 2022 14:25 (15 minutes)

Presenter: ANTONIOLI, Pietro (INFN - sezione di Bologna)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 188 Type: not specified

eRD112 - AC-LGAD time-of-flight detectors

Wednesday, 8 June 2022 14:40 (15 minutes)

Presenter: YE, Zhenyu (University of Illinois at Chicago)

Session Classification: EIC Detector

Contribution ID: 189 Type: not specified

Improving equity, diversity, and inclusion in a physics department: Recommendations from the EP3 Guide

Wednesday, 8 June 2022 15:00 (25 minutes)

Presenter: MCKAGAN, Sarah (American Association of Physics Teachers)

Session Classification: Diversity, Equity, and Inclusion

Contribution ID: 190 Type: not specified

Speaker Statistics in Heavy-Ion Collisions by Gender

Wednesday, 8 June 2022 15:25 (25 minutes)

Presenter: NATTRASS, Christine (University of Tennessee, Knoxville)

Session Classification: Diversity, Equity, and Inclusion

Contribution ID: 191 Type: not specified

Mentoring as two-way learning. Increasing the number of Indigenous/First Nations physics students

Wednesday, 8 June 2022 15:50 (25 minutes)

Presenter: MORREALE, Astrid (DOE Office of Nuclear Physics)

Session Classification: Diversity, Equity, and Inclusion

Contribution ID: 192 Type: not specified

DOE NP strategies for diversifying nuclear physics

Wednesday, 8 June 2022 16:15 (15 minutes)

Presenter: SORENSEN, Paul (DOE Office of Nuclear Physics)

Session Classification: Diversity, Equity, and Inclusion

Contribution ID: 193 Type: not specified

Practical steps to diversifying nuclear physics (a panel discussion)

Wednesday, 8 June 2022 16:45 (1h 15m)

The panel, moderated by Mr. Noel Blackburn (BNL), will feature several researchers and educators with a track record of mentoring students from underrepresented minority (URM) communities in physics classrooms, in research, and in pursuing physics careers. The discussion will focus on both increasing the number of URMs in physics majors and on building inclusive environments that level the playing field. The panel will be followed by a Q&A with the audience.

Presenters: MYERS STROUD, Dina (Vanderbilt University); GEURTS, Frank (Rice University); HAR-VEY, Mark (Texas Southern University); CHIU, Mickey (Brookhaven National Lab); GUEYE, Paul (Michigan State University); BELLWIED, Rene (University of Houston)

Session Classification: Diversity, Equity, and Inclusion

Contribution ID: 194 Type: not specified

SIDIS Observable Reconstruction

Tuesday, 7 June 2022 11:30 (25 minutes)

Presenter: PECAR, Connor (Duke University)

Session Classification: EIC Physics