## January 2024 ePIC Collaboration Meeting

# **Report of Contributions**

WGs Overview

Contribution ID: 1

Type: not specified

### **WGs Overview**

Intro of each WG, 2024 TODOs (20min x2)

Task 1: calibration for prompt rec...

Contribution ID: 2

Type: not specified

## Task 1: calibration for prompt reconstruction

Task 1 Calibration

Contribution ID: 3

Type: not specified

## **Task 1 Calibration**

Wednesday, 10 January 2024 09:00 (15 minutes)

Recap from Tracking and TOF calibration discussion at https://indico.bnl.gov/event/21619/ , follow up discussions.

**Presenter:** DIEFENTHALER, Markus (Jefferson Lab)

Task 1: Discussion

Contribution ID: 4

Type: not specified

## Task 1: Discussion

Wednesday, 10 January 2024 09:15 (30 minutes)

**Presenter:** EVERYONE

Task 1 Discussion

Contribution ID: 5

Type: not specified

## Task 1 Discussion

WG Overview: SRO Electronics & ...

Contribution ID: 6

Type: not specified

## WG Overview: SRO Electronics & DAQ

Wednesday, 10 January 2024 08:00 (20 minutes)

Presenter: BARBOSA, Fernando (JLab)

WG Overview: SRO Computing

Contribution ID: 7

Type: not specified

## WG Overview: SRO Computing

Wednesday, 10 January 2024 08:20 (20 minutes)

**Presenter:** BATTAGLIERI, Marco (Jefferson Lab)

Possible Japanese contributions fr ...

Contribution ID: 8

Type: not specified

## Possible Japanese contributions from the SPADI-Alliance team

Wednesday, 10 January 2024 08:40 (20 minutes)

**Presenter:** GUNJI, Taku (Center for Nuclear Study, the University of Tokyo) **Session Classification:** Streaming Comp. Model/Electronics & DAQ

Task 2: Data Reduction Strategy a ...

Contribution ID: 9

Type: not specified

## Task 2: Data Reduction Strategy and Risk management

5 slides for each topic + discussion

Task 2: Data Rate and Requiremen...

Contribution ID: 10

Type: not specified

## Task 2: Data Rate and Requirement of subsystem in streaming DAQ

Wednesday, 10 January 2024 10:15 (15 minutes)

 Presenter:
 LANDGRAF, Jeff (Brookhaven National Laboratory)

 Session Classification:
 Streaming Comp. Model/Electronics & DAQ

Task 2 Discussion and TODO

Contribution ID: 11

Type: not specified

## Task 2 Discussion and TODO

Wednesday, 10 January 2024 10:30 (30 minutes)

Task 2.3: dRICH + global interacti...

Contribution ID: 12

Type: not specified

## Task 2.3: dRICH + global interaction tagger

Task 3: Timing orchestra of DAQ...

Contribution ID: 13

Type: not specified

# Task 3: Timing orchestra of DAQ and data, data organization

5 slides for each topic + discussion

Task 3: Timing orchestra of DAQ...

Contribution ID: 14

Type: not specified

## Task 3: Timing orchestra of DAQ and data organization

Wednesday, 10 January 2024 11:00 (15 minutes)

Presenter:Dr HUANG, Jin (Brookhaven National Lab)Session Classification:Streaming Comp. Model/Electronics & DAQ

Task 3 Discussion

Contribution ID: 15

Type: not specified

## Task 3 Discussion

Wednesday, 10 January 2024 11:15 (30 minutes)

TODO discussion

Contribution ID: 16

Type: not specified

## **TODO** discussion

Wednesday, 10 January 2024 11:45 (15 minutes)

Collaborative Development Enviro ...

Contribution ID: 17

Type: not specified

## **Collaborative Development Environment**

*Tuesday, 9 January 2024 08:00 (30 minutes)* 

 Presenter:
 SZUMILA-VANCE, Holly (member@jlab.org;employee@jlab.org)

 Session Classification:
 Software Tutorials

Working with Simulation Output

Contribution ID: 18

Type: not specified

## Working with Simulation Output

*Tuesday, 9 January 2024 08:30 (45 minutes)* 

**Presenter:** PAGE, Brian (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** Software Tutorials

Modifying Geometry, Digitization, ...

Contribution ID: 19

Type: not specified

#### Modifying Geometry, Digitization, and Anything Else

Tuesday, 9 January 2024 09:15 (30 minutes)

**Presenter:** KAUDER, Kolja (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** Software Tutorials

**Reconstruction Algorithms** 

Contribution ID: 20

Type: not specified

## **Reconstruction Algorithms**

Tuesday, 9 January 2024 10:15 (55 minutes)

**Presenters:** BREI, Nathan (Jefferson Lab); KUTZ, Tyler (MIT) **Session Classification:** Software Tutorials

Developing Benchmarks

Contribution ID: 21

Type: not specified

## **Developing Benchmarks**

Tuesday, 9 January 2024 11:10 (50 minutes)

**Presenter:** KALINKIN, Dmitrii (University of Kentucky) **Session Classification:** Software Tutorials

Intro and Format

Contribution ID: 22

Type: not specified

## Intro and Format

Wednesday, 10 January 2024 08:00 (15 minutes)

**Presenters:** JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory); ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory)

Session Classification: Barrel ECal DSC

ePIC Collaboration Status

Contribution ID: 26

Type: not specified

## ePIC Collaboration Status

Friday, 12 January 2024 11:00 (30 minutes)

**Presenters:** LAJOIE, John (Oak Ridge National Laboratory); DALLA TORRE, Silvia (INFN, Trieste)

News From the Project

Contribution ID: 27

Type: not specified

## **News From the Project**

Friday, 12 January 2024 11:30 (30 minutes)

**Presenters:** ASCHENAUER, E. C. (BNL); ENT, Rolf (Jefferson Lab) **Session Classification:** Plenary Session

Software and Computing Report

Contribution ID: 28

Type: not specified

## **Software and Computing Report**

Friday, 12 January 2024 12:00 (30 minutes)

**Presenter:** DIEFENTHALER, Markus (Jefferson Lab) **Session Classification:** Plenary Session

Analysis Coordinators Report

Contribution ID: 29

Type: not specified

## **Analysis Coordinators Report**

Friday, 12 January 2024 14:30 (30 minutes)

**Presenters:** REED, Rosi (Lehigh University); FAZIO, Salvatore (University of Calabria and INFN--Cosenza)

Technical Coordinator's Office Re ...

Contribution ID: 30

Type: not specified

## **Technical Coordinator's Office Report**

Friday, 12 January 2024 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** DALLA TORRE, Silvia (INFN, Trieste)

Electronics, readout and DAQ WG...

Contribution ID: 31

Type: not specified

## Electronics, readout and DAQ WG report

Friday, 12 January 2024 15:30 (30 minutes)

**Presenters:** BARBOSA, Fernando (JLab); LANDGRAF, Jeff (Brookhaven National Laboratory); HUANG, Jin (Brookhaven National Lab)

Accelerator and IR Update

Contribution ID: 32

Type: not specified

### Accelerator and IR Update

Friday, 12 January 2024 14:00 (30 minutes)

Presenter:MONTAG, Christoph (BNL)Session Classification:Plenary Session

MARCO solenoid update

Contribution ID: 33

Type: not specified

### MARCO solenoid update

Friday, 12 January 2024 16:30 (30 minutes)

**Presenter:** RAJPUT-GHOSHAL, Renuka (JLab) **Session Classification:** Plenary Session

Detector Integration

Contribution ID: 34

Type: not specified

## **Detector Integration**

Friday, 12 January 2024 17:00 (30 minutes)

**Presenters:** ESLINGER, Alex (employee@jlab.org;member@jlab.org); CACACE, Dan (BNL); SHARMA, Rahul (BNL); WIMMER, Roland

Backwards HCAL DSC Report

Contribution ID: 35

Type: not specified

## **Backwards HCAL DSC Report**

Friday, 12 January 2024 17:55 (10 minutes)

Presenter:KOSARZEWSKI, Leszek (Ohio State University)Session Classification:Self-Proposed Contributions Part 1

SVT DSC + Tracking Workfest Re...

Contribution ID: 36

Type: not specified

## **SVT DSC + Tracking Workfest Report**

Saturday, 13 January 2024 09:00 (30 minutes)

**Presenters:** SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); GONELLA, Laura (University of Birmingham)

Planning for the ePIC TDR Effort

Contribution ID: 37

Type: not specified

## Planning for the ePIC TDR Effort

Saturday, 13 January 2024 09:30 (1 hour)

**Presenter:** DALLA TORRE, Silvia (INFN, Trieste) **Session Classification:** Plenary Session

Planning for the ePIC TDR - Discu...

Contribution ID: 38

Type: not specified

## Planning for the ePIC TDR - Discussion

Saturday, 13 January 2024 11:00 (40 minutes)

**Presenters:** LAJOIE, John (Iowa State University); DALLA TORRE, Silvia (INFN, Trieste) **Session Classification:** Plenary Session

AC-LGAD DSC Workfest Report

Contribution ID: 39

Type: not specified

### **AC-LGAD DSC Workfest Report**

Saturday, 13 January 2024 11:40 (25 minutes)

**Presenter:** JENTSCH, Alexander (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** Plenary Session

Barrel ECal DSC Workfest Report

Contribution ID: 40

Type: not specified

### **Barrel ECal DSC Workfest Report**

Saturday, 13 January 2024 12:05 (25 minutes)

**Presenter:** METCALFE, Jessica (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Plenary Session

Simulation and Software Readines ...

Contribution ID: 41

Type: not specified

### Simulation and Software Readiness for the TDR

Saturday, 13 January 2024 16:10 (30 minutes)

**Presenters:** DIEFENTHALER, Markus (Jefferson Lab); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory); WENAUS, Torre (BNL); DECONINCK, Wouter (University of Manitoba)

Early Career Report

Contribution ID: 42

Type: not specified

## Early Career Report

FFWD/FBKWD/Exclusive/Diffract...

Contribution ID: 43

Type: not specified

### FFWD/FBKWD/Exclusive/Diffraction and Tagging Workfest Report

Jets & HF Workfest Report

Contribution ID: 44

Type: not specified

### Jets & HF Workfest Report

PID Workfest Report

Contribution ID: 45

Type: not specified

### **PID Workfest Report**

Saturday, 13 January 2024 14:50 (25 minutes)

**Presenters:** POSIK, Matt (Temple University); HARTBRICH, Oskar (Oak Ridge National Lab); ULL-RICH, Thomas (BNL)

Backgrounds + Tracking Workfest ...

Contribution ID: 46

Type: not specified

### **Backgrounds + Tracking Workfest Report**

Saturday, 13 January 2024 15:15 (25 minutes)

**Presenters:** SCHMOOKLER, Barak (UC Riverside); ASCHENAUER, E. C. (BNL); KAUDER, Kolja (Brookhaven National Laboratory); LI, Shujie (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Farewell Messages

Contribution ID: 47

Type: not specified

## **Farewell Messages**

Introduction to Relevant Physics a ...

Contribution ID: 48

Type: not specified

#### Introduction to Relevant Physics and Past Studies (Presentation)

Wednesday, 10 January 2024 08:00 (35 minutes)

Overview of past TDR plots for exclusive/diffractive/tagging physics

Introduction to Beamline detectors ...

Contribution ID: 49

Type: not specified

#### Introduction to Beamline detectors (FF + FB) (Presentation)

Wednesday, 10 January 2024 08:35 (20 minutes)

Overview of which detectors to use for different final states.

Review of Plots from ATHENA/EC ...

Contribution ID: 50

Type: not specified

# Review of Plots from ATHENA/ECCE/CORE (discussion/working session)

Wednesday, 10 January 2024 08:55 (50 minutes)

Discussion about the past plots

Coffee Break

Contribution ID: 51

Type: not specified

### **Coffee Break**

List and description of plots neede ...

Contribution ID: 52

Type: not specified

# List and description of plots needed for the TDR (discussion/working session)

Wednesday, 10 January 2024 10:15 (1h 45m)

Goal is to come up with concise set of plots which show how the ePIC detectors meet the NAS requirements for the EIC.

Start to provide help for people who are looking for somewhere to get started.

Detailed Overview of Detector Im...

Contribution ID: 53

Type: not specified

#### Detailed Overview of Detector Implementation in DD4HEP (presentation)

Wednesday, 10 January 2024 13:00 (1h 15m)

Information for practical analysis, e.g. what output branches does an analyzer access to extract their information.

Issues in simulation and tasks to s...

Contribution ID: 54

Type: not specified

## Issues in simulation and tasks to solve them (working session)

Wednesday, 10 January 2024 14:45 (1 hour)

Running simulations with particle gun and example of physics input.

How issues in simulations relate to measurements (e.g. beam line magnet field settings for simulation and EICrecon).

Discussion of needed tasks and assignment of people

Solving of open issues .

Conceptual Overview of Benchma...

Contribution ID: 55

Type: not specified

#### **Conceptual Overview of Benchmarks in ePIC** framework (Presentation)

Thursday, 11 January 2024 08:00 (30 minutes)

Definition of needed benchmarks f ...

Contribution ID: 56

Type: not specified

# Definition of needed benchmarks from list of plots for TDR (discussion)

Thursday, 11 January 2024 08:30 (1h 15m)

Coffee break

Contribution ID: 57

Type: not specified

### **Coffee break**

Prepare benchmarks in ePIC frame ...

Contribution ID: 58

Type: not specified

# Prepare benchmarks in ePIC framework (Working Session)

Thursday, 11 January 2024 10:15 (1h 45m)

Translation of plots from Wednesday morning to specific benchmarks Coding benchmarks and testing them

Discussion of open issues and path ...

Contribution ID: 59

Type: not specified

# Discussion of open issues and path forward (discussion/working session)

Thursday, 11 January 2024 13:00 (1h 45m)

Discussions on open tasks Open mic for short presentations to generate discussion Next steps and tracking of progress?

AstroPix: End-of-Stave Card Speci...

Contribution ID: 60

Type: not specified

### AstroPix: End-of-Stave Card Specification (Intro)

Thursday, 11 January 2024 11:00 (15 minutes)

**Presenter:** JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

End-of-Sector Box Readout and Co...

Contribution ID: 61

Type: not specified

### End-of-Sector Box Readout and Cooling Integration (Technical Discussion)

Thursday, 11 January 2024 16:15 (30 minutes)

Presenter:PAPANDREOU, Zisis (University of Regina)Session Classification:Barrel ECal DSC

BIC Mechanical Design & Integrat ...

Contribution ID: 62

Type: not specified

# BIC Mechanical Design & Integration (Technical Discussion)

Thursday, 11 January 2024 15:45 (30 minutes)

Presenter:JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory)Session Classification:Barrel ECal DSC

Coffee and Tea Break

Contribution ID: 63

Type: not specified

### **Coffee and Tea Break**

Session Classification: Barrel ECal DSC

Planning and preparation to TDR

Contribution ID: 64

Type: not specified

## Planning and preparation to TDR

Session Classification: Barrel ECal DSC

Vertexing Development Summary

Contribution ID: 65

Type: not specified

### **Vertexing Development Summary**

Wednesday, 10 January 2024 08:00 (25 minutes)

Presenter:DONG, Xin (Lawrence Berkeley National Laboratory)Session Classification:Joint Tracking/Jets&HF/SVT Session

Physics Needs Summary

Contribution ID: 66

Type: not specified

### **Physics Needs Summary**

Wednesday, 10 January 2024 08:25 (25 minutes)

**Presenters:** PAGE, Brian (Brookhaven National Laboratory); EVDOKIMOV, Olga (UIC) **Session Classification:** Joint Tracking/Jets&HF/SVT Session

Track Reconstruction from Displa...

Contribution ID: 67

Type: not specified

### **Track Reconstruction from Displaced Vertices**

Wednesday, 10 January 2024 08:50 (25 minutes)

**Presenter:** SCHMOOKLER, Barak (UC Riverside)

Session Classification: Joint Tracking/Jets&HF/SVT Session

Discussion and Task Identification

Contribution ID: 68

Type: not specified

### **Discussion and Task Identification**

Wednesday, 10 January 2024 09:15 (30 minutes)

Session Classification: Joint Tracking/Jets&HF/SVT Session

Welcome from Argonne National Lab

Contribution ID: 69

Type: not specified

## Welcome from Argonne National Lab

Friday, 12 January 2024 10:30 (15 minutes)

We will use Zoom for remote connections: <b>Zoom Link</b>

Welcome from Local Organizers

Contribution ID: 70

Type: not specified

### Welcome from Local Organizers

Friday, 12 January 2024 10:45 (15 minutes)

We will use Zoom for remote connections: <b>Zoom Link</b>

**Presenters:** ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory)

Coffee Break

Contribution ID: 71

Type: not specified

### **Coffee Break**

Conference Photo

Contribution ID: 72

Type: not specified

### **Conference Photo**

Friday, 12 January 2024 12:30 (10 minutes)

Early Career Report

Contribution ID: 73

Type: not specified

### **Early Career Report**

Friday, 12 January 2024 17:30 (25 minutes)

**Presenters:** GIRI, Aranya (student@uh.edu); STEFANIAK, Maria (Ohio State University); SCHMIDT, Nicolas (Oak Ridge National Laboratory); SCHMIDT, Nicolas (Oak Ridge National Laboratory - (US))

FFWD/FBKWD/Exclusive/Diffract...

Contribution ID: 74

Type: not specified

#### FFWD/FBKWD/Exclusive/Diffraction and Tagging Workfest Report

Saturday, 13 January 2024 14:00 (25 minutes)

**Presenters:** JENTSCH, Alexander (Brookhaven National Laboratory); GANGADHARAN, Dhevan (University of Houston); SANTIESTEBAN, Nathaly (UNH); ZACHARIOU, Nicholas (University of York); MONTGOMERY, Rachel; MONTGOMERY, Rachel; DUPRE, Raphael (IJCLab, CNRS, Univ. Paris-Saclay); GARDNER, Simon (University of Glasgow); TU, Zhoudunming (BNL)

Jets and HF Workfest Report

Contribution ID: 75

Type: not specified

## Jets and HF Workfest Report

Saturday, 13 January 2024 14:25 (25 minutes)

**Presenters:** SCHMOOKLER, Barak (UC Riverside); PAGE, Brian (Brookhaven National Laboratory); SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); GONELLA, Laura (University of Birmingham); POSIK, Matt (Temple University); EVDOKIMOV, Olga (UIC); LI, Shujie (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Session Classification: Plenary Session

Simulation and Software Readines ...

Contribution ID: 76

Type: not specified

## Simulation and Software Readiness for the TDR - Discussion

Saturday, 13 January 2024 16:40 (1 hour)

**Presenters:** DIEFENTHALER, Markus (Jefferson Lab); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory); WENAUS, Torre (BNL); DECONINCK, Wouter (University of Manitoba)

Session Classification: Plenary Session

Farewell Messages

Contribution ID: 77

Type: not specified

## **Farewell Messages**

Saturday, 13 January 2024 18:10 (10 minutes)

We will use Zoom for remote connections: <b>Zoom Link</b>

Presenters: LAJOIE, John (Iowa State University); DALLA TORRE, Silvia (INFN, Trieste)

Introduction from the Korean groups

Contribution ID: 78

Type: not specified

## Introduction from the Korean groups

Wednesday, 10 January 2024 08:15 (15 minutes)

**Presenter:** LIM, Sanghoon (Pusan National University) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

AstroPix v3 Summary

Contribution ID: 79

Type: not specified

## AstroPix v3 Summary

Wednesday, 10 January 2024 08:30 (10 minutes)

**Presenter:** JADHAV, Manoj Bhanudas (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

AstroPix v4 Summary

Contribution ID: 80

Type: not specified

## AstroPix v4 Summary

Wednesday, 10 January 2024 08:45 (10 minutes)

Presenter:STRIEBIG, Nicolas (member@kit.edu;employee@kit.edu)Session Classification:Barrel ECal DSC

AstroPix: Data Transmission Sign ...

Contribution ID: 81

Type: not specified

## AstroPix: Data Transmission Signal Type (Intro)

Wednesday, 10 January 2024 09:00 (15 minutes)

**Presenters:** PERIC, Ivan (Heidelberg); METCALFE, Jessica (Argonne National Laboratory); STRIEBIG, Nicolas (member@kit.edu;employee@kit.edu)

AstroPix: Power Regulation (Intro)

Contribution ID: 82

Type: not specified

## **AstroPix: Power Regulation (Intro)**

Wednesday, 10 January 2024 09:15 (15 minutes)

**Presenters:** PERIC, Ivan (Heidelberg); METCALFE, Jessica (Argonne National Laboratory); STRIEBIG, Nicolas (member@kit.edu;employee@kit.edu)

AstroPix: Dynamic Range - Design ...

Contribution ID: 83

Type: not specified

### AstroPix: Dynamic Range - Design and Requirements (Intro)

Wednesday, 10 January 2024 09:30 (15 minutes)

**Presenters:** ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory); PERIC, Ivan (Heidelberg); STRIEBIG, Nicolas (member@kit.edu;employee@kit.edu); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory)

AstroPix: Data Transmission Sign ...

Contribution ID: 84

Type: not specified

# AstroPix: Data Transmission Signal Type (Technical Discussion)

Thursday, 11 January 2024 08:35 (30 minutes)

**Presenters:** WELCH, Steven (Oklahoma State University); FADEYEV, Vitaliy (SCIPP, UCSC) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

AstroPix: Power Regulation (Tech ...

Contribution ID: 85

Type: not specified

## **AstroPix: Power Regulation (Technical Discussion)**

*Thursday, 11 January 2024 09:10 (30 minutes)* 

**Presenter:** WELCH, Steven (Oklahoma State University) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

AstroPix: Requirements and Desig ...

Contribution ID: 86

Type: not specified

# AstroPix: Requirements and Design (Technical Discussion)

Thursday, 11 January 2024 08:00 (30 minutes)

Presenter:METCALFE, Jessica (Argonne National Laboratory)Session Classification:Barrel ECal DSC

BIC Mechanical Design (Intro)

Contribution ID: 87

Type: not specified

## **BIC Mechanical Design (Intro)**

Thursday, 11 January 2024 15:15 (15 minutes)

**Presenters:** BAILEY, Kevin (Argonne National Laboratory); O'CONNOR, Thomas (Argonne National Laboratory)

BIC Mechanical Integration (Intro)

Contribution ID: 88

Type: not specified

## **BIC Mechanical Integration (Intro)**

Thursday, 11 January 2024 15:30 (15 minutes)

**Presenter:** CACACE, Dan (BNL) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

Pb/SciFi: SiPM Choice (Intro)

Contribution ID: 89

Type: not specified

### Pb/SciFi: SiPM Choice (Intro)

Thursday, 11 January 2024 13:15 (15 minutes)

**Presenters:** KLEST, Henry (Stony Brook University); ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory)

Pb/SciFi: SiPM Choice (Technical ...

Contribution ID: 90

Type: not specified

## Pb/SciFi: SiPM Choice (Technical Discussion)

Thursday, 11 January 2024 13:30 (30 minutes)

**Presenter:** PAPANDREOU, Zisis (University of Regina) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

Pb/SciFi: SciFi Choice (Intro)

Contribution ID: 91

Type: not specified

## Pb/SciFi: SciFi Choice (Intro)

Thursday, 11 January 2024 14:00 (15 minutes)

**Presenter:** ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

Pb/SciFi: SciFi Choice (Technical D...

Contribution ID: 92

Type: not specified

## Pb/SciFi: SciFi Choice (Technical Discussion)

*Thursday, 11 January 2024 14:15 (30 minutes)* 

**Presenter:** PAPANDREOU, Zisis (University of Regina) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

Pb/SciFi: SiPM Readout Choice (In ...

Contribution ID: 93

Type: not specified

## Pb/SciFi: SiPM Readout Choice (Intro)

Thursday, 11 January 2024 10:15 (15 minutes)

**Presenter:** KLEST, Henry (Stony Brook University) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

Pb/SciFi: SiPM Readout Choice (T ...

Contribution ID: 94

Type: not specified

# Pb/SciFi: SiPM Readout Choice (Technical Discussion)

*Thursday, 11 January 2024 10:30 (30 minutes)* 

Presenter:NOVITZKY, Norbert (ORNL)Session Classification:Barrel ECal DSC

Integration of End-of-Stave Card  $\mathbf{w} \dots$ 

Contribution ID: 95

Type: not specified

### Integration of End-of-Stave Card with ePIC DAQ: Expectations for FLX

Thursday, 11 January 2024 11:15 (15 minutes)

**Presenter:** LANDGRAF, Jeff (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

AstroPix: End-of-stave card specif ...

Contribution ID: 96

Type: not specified

## AstroPix: End-of-stave card specification (Technical Discussion)

Thursday, 11 January 2024 11:30 (30 minutes)

Goal: 80% specification

**Presenter:** CAPUTO, Regina (NASA GSFC) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

AstroPix: Status of Multichip Board

Contribution ID: 97

Type: not specified

## AstroPix: Status of Multichip Board

Wednesday, 10 January 2024 11:45 (10 minutes)

**Presenter:** SHIN, Taylor (UCSC / Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

EIC R&D: FY24 Progress and Plans

Contribution ID: 98

Type: not specified

## EIC R&D: FY24 Progress and Plans

Wednesday, 10 January 2024 13:00 (10 minutes)

**Presenter:** KLEST, Henry (Stony Brook University) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

AstroPix: Fabrication Vendor

Contribution ID: 99

Type: not specified

## AstroPix: Fabrication Vendor

Wednesday, 10 January 2024 10:15 (30 minutes)

**Presenter:** CAPUTO, Regina (NASA GSFC) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

AstroPix: (Pre-)Production Model

Contribution ID: 100

Type: not specified

## AstroPix: (Pre-)Production Model

Wednesday, 10 January 2024 10:45 (30 minutes)

**Presenter:** METCALFE, Jessica (Argonne National Laboratory) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

Pb/ScFi: (Pre-)Production Model

Contribution ID: 101

Type: not specified

## Pb/ScFi: (Pre-)Production Model

Wednesday, 10 January 2024 11:15 (30 minutes)

Presenter:JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory)Session Classification:Barrel ECal DSC

Planning: PED and TDR Schedule

#### Contribution ID: 102

Type: not specified

## Planning: PED and TDR Schedule

Wednesday, 10 January 2024 13:30 (45 minutes)

- High-level Planning
- Milestones
- Resources

**Presenters:** METCALFE, Jessica (Argonne National Laboratory); ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory)

Planning: PED and TDR Schedule

#### Contribution ID: 103

Type: not specified

## Planning: PED and TDR Schedule

Wednesday, 10 January 2024 14:45 (1 hour)

- High-level Planning
- Milestones
- Resources

**Presenters:** METCALFE, Jessica (Argonne National Laboratory); ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory)

Planning: Beyond EIC R&D: The B...

Contribution ID: 105

Type: not specified

## Planning: Beyond EIC R&D: The BIC Baby Article

Wednesday, 10 January 2024 13:10 (20 minutes)

AstroPix Module + Pb/SciFi Integration beyond EIC R&D

**Presenters:** JADHAV, Manoj Bhanudas (Argonne National Laboratory); ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory)

BIC: Next Meeting Planning

Contribution ID: 106

Type: not specified

## **BIC: Next Meeting Planning**

Thursday, 11 January 2024 16:45 (15 minutes)

Pb/SciFi: SciFi measurements and ...

Contribution ID: 107

Type: not specified

## Pb/SciFi: SciFi measurements and beam tests

Thursday, 11 January 2024 13:00 (10 minutes)

**Presenter:** PAPANDREOU, Zisis (University of Regina) **Session Classification:** Barrel ECal DSC

BIC: Technical Discussion Intro

Contribution ID: 108

Type: not specified

## **BIC: Technical Discussion Intro**

Presenter:JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory)Session Classification:Barrel ECal DSC

ePIC LFHCal R&D Efforts at Yale

Contribution ID: 110

Type: not specified

## ePIC LFHCal R&D Efforts at Yale

Friday, 12 January 2024 18:05 (10 minutes)

Presenter: FLOR, Fernando (Yale University)

Session Classification: Self-Proposed Contributions Part 1

Session Introduction

Contribution ID: 111

Type: not specified

## **Session Introduction**

Wednesday, 10 January 2024 10:15 (5 minutes)

**Presenters:** SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); POSIK, Matt (Temple University)

Session Classification: Tracking

SVT Subsystem

Contribution ID: 112

Type: not specified

## **SVT** Subsystem

Wednesday, 10 January 2024 10:20 (20 minutes)

**Presenter:** LI, Shujie (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Session Classification: Tracking

MPGD Subsystem

Contribution ID: 113

Type: not specified

# **MPGD Subsystem**

Wednesday, 10 January 2024 10:40 (20 minutes)

**Presenter:** POSIK, Matt (Temple University) **Session Classification:** Tracking

AC-LGAD ToF Subsystem

Contribution ID: 114

Type: not specified

#### **AC-LGAD ToF Subsystem**

Wednesday, 10 January 2024 11:00 (20 minutes)

Presenter: YANO, Satoshi

TDR Preparation Discussion

Contribution ID: 115

Type: not specified

#### **TDR Preparation Discussion**

Wednesday, 10 January 2024 11:20 (40 minutes)

**Presenters:** SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); POSIK, Matt (Temple University)

BIC Subsystem

Contribution ID: 116

Type: not specified

#### **BIC Subsystem**

Wednesday, 10 January 2024 13:00 (20 minutes)

**Presenters:** JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory); DECONINCK, Wouter (University of Manitoba)

Using DD4HEP Geometry in ACTS

Contribution ID: 117

Type: not specified

## **Using DD4HEP Geometry in ACTS**

Wednesday, 10 January 2024 13:20 (20 minutes)

Presenters: RAHMAN, Sakib (University of Manitoba); RAHMAN, Sakib (affiliate@jlab.org;member@jlab.org)

Workfest

Contribution ID: 118

Type: not specified

#### Workfest

Wednesday, 10 January 2024 13:40 (35 minutes)

**Presenters:** SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); POSIK, Matt (Temple University); LI, Shujie (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Workfest Summary

Contribution ID: 119

Type: not specified

## **Workfest Summary**

Wednesday, 10 January 2024 15:35 (10 minutes)

**Presenters:** SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); POSIK, Matt (Temple University)

Welcome and introduction

Contribution ID: 120

Type: not specified

#### Welcome and introduction

Tuesday, 9 January 2024 08:00 (5 minutes)

**Presenters:** SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); GONELLA, Laura (University of Birmingham)

Radiation and rate environment

Contribution ID: 121

Type: not specified

#### **Radiation and rate environment**

Tuesday, 9 January 2024 08:05 (20 minutes)

Presenter:GONELLA, Laura (University of Birmingham)Session Classification:SVT DSC

MOSAIX and EIC LAS (remote)

Contribution ID: 122

Type: not specified

## **MOSAIX and EIC LAS (remote)**

*Tuesday, 9 January 2024 08:25 (30 minutes)* 

**Presenter:** SEDGWICK, Iain (UKRI-STFC) **Session Classification:** SVT DSC

EIC-LAS ancillary / support IC

Contribution ID: 123

Type: not specified

# **EIC-LAS** ancillary / support IC

*Tuesday, 9 January 2024 08:55 (30 minutes)* 

**Presenter:** DEPTUCH, Grzegorz (BNL) **Session Classification:** SVT DSC

Discussion on sensor and IC

Contribution ID: 124

Type: not specified

## Discussion on sensor and IC

Tuesday, 9 January 2024 09:25 (20 minutes)

Readout of the ePIC SVT (remote)

Contribution ID: 125

Type: not specified

## Readout of the ePIC SVT (remote)

*Tuesday, 9 January 2024 10:15 (40 minutes)* 

Presenter:SCHAMBACH, Joachim (Oak Ridge National Laboratory)Session Classification:SVT DSC

Discussion on readout of the ePIC ...

Contribution ID: 126

Type: not specified

#### Discussion on readout of the ePIC SVT

*Tuesday, 9 January 2024 10:55 (15 minutes)* 

Basics of serial powering and S-LDO

Contribution ID: 127

Type: not specified

## **Basics of serial powering and S-LDO**

*Tuesday, 9 January 2024 11:10 (15 minutes)* 

Presenter:GONELLA, Laura (University of Birmingham)Session Classification:SVT DSC

Serial powering for the ePIC SVT

Contribution ID: 128

Type: not specified

# Serial powering for the ePIC SVT

*Tuesday, 9 January 2024 11:25 (20 minutes)* 

**Presenter:** GLOVER, James Julian (University of Birmingham (UK)) **Session Classification:** SVT DSC

Discussion on serial powering for ...

Contribution ID: 129

Type: not specified

#### Discussion on serial powering for the ePIC SVT

*Tuesday, 9 January 2024 11:45 (15 minutes)* 

Characterization of the SVT senso ...

Contribution ID: 130

Type: not specified

#### Characterization of the SVT sensors and ancillary IC

Wednesday, 10 January 2024 10:15 (30 minutes)

 Presenter:
 TOMASEK, Lukas (employee@cvut.cz;member@cvut.cz;staff@cvut.cz)

 Session Classification:
 SVT DSC

Discussion on characterization for ...

Contribution ID: 131

Type: not specified

#### Discussion on characterization for the SVT

Wednesday, 10 January 2024 10:45 (20 minutes)

Inventory of SVT power dissipation

Contribution ID: 132

Type: not specified

## Inventory of SVT power dissipation

Wednesday, 10 January 2024 11:05 (5 minutes)

Cooling of SVT layers and disks

Contribution ID: 133

Type: not specified

## **Cooling of SVT layers and disks**

Wednesday, 10 January 2024 11:10 (30 minutes)

**Presenter:** APADULA, Nicole **Session Classification:** SVT DSC

Discussion on SVT cooling

Contribution ID: 134

Type: not specified

## **Discussion on SVT cooling**

Wednesday, 10 January 2024 11:40 (20 minutes)

Consideration on SVT FPC design

Contribution ID: 135

Type: not specified

#### **Consideration on SVT FPC design**

Thursday, 11 January 2024 08:00 (30 minutes)

Presenter:BORRI, Marcello (staff@stfc.ac.uk)Session Classification:SVT DSC

Discussion on FPC

Contribution ID: 136

Type: not specified

# **Discussion on FPC**

Thursday, 11 January 2024 08:30 (20 minutes)

Envelopes and constraints: knowns

Contribution ID: 137

Type: not specified

## **Envelopes and constraints: knowns**

Thursday, 11 January 2024 08:50 (5 minutes)

Global supports for the SVT

Contribution ID: 138

Type: not specified

# **Global supports for the SVT**

Thursday, 11 January 2024 08:55 (30 minutes)

Presenter:JUNG, Andreas Werner (member@cern.ch)Session Classification:SVT DSC

Discussion on global supports

Contribution ID: 139

Type: not specified

# Discussion on global supports

Thursday, 11 January 2024 09:25 (20 minutes)

SVT layers and disks

Contribution ID: 140

Type: not specified

# SVT layers and disks

Thursday, 11 January 2024 10:15 (30 minutes)

 Presenter:
 VIEHHAUSER, Georg (member@ox.ac.uk;staff@ox.ac.uk)

 Session Classification:
 SVT DSC

Discussion on SVT local mechanics

Contribution ID: 141

Type: not specified

## **Discussion on SVT local mechanics**

Thursday, 11 January 2024 10:45 (20 minutes)

Inventory of services

Contribution ID: 142

Type: not specified

# Inventory of services

Thursday, 11 January 2024 11:05 (15 minutes)

Discussion and brainstorming

Contribution ID: 143

Type: not specified

## **Discussion and brainstorming**

Thursday, 11 January 2024 11:20 (20 minutes)

Next steps towards TDR and divisi ...

Contribution ID: 144

Type: not specified

#### Next steps towards TDR and division of labor

*Thursday, 11 January 2024 11:40 (20 minutes)* 

**Presenters:** SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); GONELLA, Laura (University of Birmingham)

Experience with LGAD sensor dev...

Contribution ID: 145

Type: not specified

#### Experience with LGAD sensor development for CMS ETL (20'+5')

Tuesday, 9 January 2024 10:15 (25 minutes)

Presenter:MADRID, ChristopherSession Classification:AC-LGAD

AC-LGAD sensor production at B ...

Contribution ID: 146

Type: not specified

## AC-LGAD sensor production at BNL (10'+5')

*Tuesday, 9 January 2024 10:40 (15 minutes)* 

**Presenter:** GIACOMINI, Gabriele (BNL) **Session Classification:** AC-LGAD

AC-LGAD sensor lab test (10'+5')

Contribution ID: 147

Type: not specified

## AC-LGAD sensor lab test (10'+5')

*Tuesday, 9 January 2024 10:55 (15 minutes)* 

Presenter:OTT, Jennifer (University of California, Santa Cruz (US))Session Classification:AC-LGAD

AC-LGAD sensor beam test (10'+5')

Contribution ID: 148

Type: not specified

## AC-LGAD sensor beam test (10'+5')

Tuesday, 9 January 2024 11:10 (15 minutes)

**Presenter:** NANDA, Shirsendu (University of Illinois at Chicago (US)) **Session Classification:** AC-LGAD

AC-LGAD sensor irradiation test ( ...

Contribution ID: 149

Type: not specified

#### AC-LGAD sensor irradiation test (10'+5')

*Tuesday, 9 January 2024 11:25 (15 minutes)* 

**Presenter:** MAZZA, Simone (University of California - Santa Cruz) **Session Classification:** AC-LGAD

Discussion

Contribution ID: 150

Type: not specified

## Discussion

*Tuesday, 9 January 2024 11:40 (20 minutes)* 

BTOF Module assembly procedure ...

Contribution ID: 151

Type: not specified

#### **BTOF** Module assembly procedure and requirements

Wednesday, 10 January 2024 13:00 (25 minutes)

**Presenter:** GIGNAC, Matthew (UC Santa Cruz) **Session Classification:** AC-LGAD

FTOF Module assembly procedure ...

Contribution ID: 152

Type: not specified

#### FTOF Module assembly procedure and requirements

Wednesday, 10 January 2024 13:25 (25 minutes)

Presenter: BENOIT, Mathieu Session Classification: AC-LGAD

Discussion

Contribution ID: 153

Type: not specified

#### Discussion

Wednesday, 10 January 2024 13:50 (25 minutes)

Introduction (10')

Contribution ID: 154

Type: not specified

## **Introduction (10')**

Tuesday, 9 January 2024 08:00 (10 minutes)

Presenter: YE, Zhenyu (Lawrence Berkeley National Laboratory/University of Illinois at Chicago)

Barrel TOF (12'+3')

Contribution ID: 155

Type: not specified

## Barrel TOF (12'+3')

Tuesday, 9 January 2024 08:10 (15 minutes)

**Presenter:** YANO, Satoshi

Forward TOF (12'+3')

Contribution ID: 156

Type: not specified

# Forward TOF (12'+3')

*Tuesday, 9 January 2024 08:25 (15 minutes)* 

**Presenter:** LI, Wei (Rice University) **Session Classification:** AC-LGAD

Far-forward AC-LGAD Detectors ( ...

Contribution ID: 157

Type: not specified

#### Far-forward AC-LGAD Detectors (20'+5')

*Tuesday, 9 January 2024 08:40 (25 minutes)* 

**Presenter:** JENTSCH, Alexander (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** AC-LGAD

B0 tracker and Off-momentum De ...

Contribution ID: 158

Type: not specified

#### **B0 tracker and Off-momentum Detector (12'+3')**

**Presenter:** JENTSCH, Alexander (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** AC-LGAD

Luminosity tracker (12'+3')

Contribution ID: 159

Type: not specified

## Luminosity tracker (12'+3')

Tuesday, 9 January 2024 09:05 (15 minutes)

**Presenter:** GANGADHARAN, Dhevan (University of Houston) **Session Classification:** AC-LGAD

Discussion (20')

Contribution ID: 160

Type: not specified

## Discussion (20')

Tuesday, 9 January 2024 09:20 (20 minutes)

Introduction and charge

Contribution ID: 161

Type: not specified

## Introduction and charge

Tuesday, 9 January 2024 13:00 (15 minutes)

Discussion Groups

Contribution ID: 162

Type: not specified

## **Discussion Groups**

Tuesday, 9 January 2024 13:30 (1h 15m)

Parallel II - Reconstruction

Contribution ID: 163

Type: not specified

#### Parallel II - Reconstruction

Parallel III - Validation

Contribution ID: 164

Type: not specified

#### Parallel III - Validation

Results from Discussion Sessions

Contribution ID: 165

Type: not specified

#### **Results from Discussion Sessions**

Tuesday, 9 January 2024 15:15 (1 hour)

**Reconstruction Readiness** 

Contribution ID: 166

Type: not specified

#### **Reconstruction Readiness**

Validation Readiness

Contribution ID: 167

Type: not specified

# Validation Readiness

TDR Readiness Discussion

Contribution ID: 168

Type: not specified

## **TDR Readiness Discussion**

Tuesday, 9 January 2024 16:15 (45 minutes)

dRICH - plan and status of reconst ...

Contribution ID: 169

Type: not specified

#### dRICH - plan and status of reconstruction

Thursday, 11 January 2024 13:00 (25 minutes)

**Presenter:** CHATTERJEE, Chandradoy (INFN Trieste (IT)) **Session Classification:** Common PID Simulations

pfRICH - plan and status of recons ...

Contribution ID: 170

Type: not specified

#### pfRICH - plan and status of reconstruction

Thursday, 11 January 2024 14:05 (25 minutes)

**Presenter:** KISELEV, Alexander (BNL)

hpDIRC - plan and status of recon...

Contribution ID: 171

Type: not specified

#### hpDIRC - plan and status of reconstruction

Thursday, 11 January 2024 13:25 (15 minutes)

**Presenter:** KALICY, Grzegorz (CUA)

hpDIRC performance with particle ...

Contribution ID: 172

Type: not specified

#### hpDIRC performance with particle backgrounds

Thursday, 11 January 2024 13:40 (25 minutes)

Presenters: LLOPE, W.J. (Wayne State University); LLOPE, William (Wayne State University)

TOF - plan and status of reconstru...

Contribution ID: 173

Type: not specified

#### **TOF** - plan and status of reconstruction

Presenter:HARTBRICH, Oskar (Oak Ridge National Lab)Session Classification:Common PID Simulations

TOF - plan and status of reconstru...

Contribution ID: 174

Type: not specified

#### **TOF** - plan and status of reconstruction

*Thursday, 11 January 2024 15:15 (25 minutes)* 

**Presenter:** HARTBRICH, Oskar (Oak Ridge National Lab) **Session Classification:** Common PID Simulations

Open discussion/Brainstorming

Contribution ID: 175

Type: not specified

## **Open discussion/Brainstorming**

Thursday, 11 January 2024 15:40 (1h 20m)

What common PID software should include and accomplish - draft a plan, timeline, and workforce.

ML-based SIDIS Kinematic Recons ...

Contribution ID: 176

Type: not specified

#### **ML-based SIDIS Kinematic Reconstruction**

Friday, 12 January 2024 18:15 (10 minutes)

**Presenters:** PECAR, Connor (Duke University); PECAR, Connor (Duke University) **Session Classification:** Self-Proposed Contributions Part 1

Experience with ASIC Developme ...

Contribution ID: 177

Type: not specified

# Experience with ASIC Development for CMS ETL (20+5')

*Tuesday, 9 January 2024 13:00 (25 minutes)* 

 Presenter:
 Dr LIU, Ted (Fermi National Accelerator Laboratory )

 Session Classification:
 AC-LGAD

EICROC (17+3')

Contribution ID: 178

Type: not specified

# EICROC (17+3')

Tuesday, 9 January 2024 13:25 (20 minutes)

**Presenter:** DE LA TAILLE, Christophe (OMEGA CNRS/IN2P3-Ecole Polytechnique (FR)) **Session Classification:** AC-LGAD

FCFD (17+3')

Contribution ID: 179

Type: not specified

# FCFD (17+3')

Tuesday, 9 January 2024 13:45 (20 minutes)

**Presenters:** APRESYAN, Artur (Fermilab); APRESYAN, Artur (Fermilab) **Session Classification:** AC-LGAD

Sensor-ASIC Interconnection (17+3')

Contribution ID: 180

Type: not specified

#### Sensor-ASIC Interconnection (17+3')

*Tuesday, 9 January 2024 14:05 (20 minutes)* 

Presenter: BENOIT, Mathieu Session Classification: AC-LGAD

Discussion

Contribution ID: 181

Type: not specified

## Discussion

Tuesday, 9 January 2024 14:25 (20 minutes)

Introduction (15+5')

Contribution ID: 182

Type: not specified

# Introduction (15+5')

Tuesday, 9 January 2024 15:15 (20 minutes)

Presenter:LJUBICIC, Tonko (BNL)Session Classification:AC-LGAD

Low-mass Kapton PCB (17+3')

Contribution ID: 183

Type: not specified

#### Low-mass Kapton PCB (17+3')

Tuesday, 9 January 2024 15:35 (20 minutes)

**Presenter:** HARTBRICH, Oskar (Oak Ridge National Lab) **Session Classification:** AC-LGAD

Service Hybrid (17+3')

Contribution ID: 184

Type: not specified

# Service Hybrid (17+3')

*Tuesday, 9 January 2024 15:55 (20 minutes)* 

**Presenter:** LI, Wei (Rice University) **Session Classification:** AC-LGAD

Backend electronics (17+3')

Contribution ID: 185

Type: not specified

## Backend electronics (17+3')

Tuesday, 9 January 2024 16:15 (20 minutes)

**Presenter:** XU, Zhangbu (BNL) Session Classification: AC-LGAD

Discussion (25')

Contribution ID: 186

Type: not specified

## Discussion (25')

Tuesday, 9 January 2024 16:35 (25 minutes)

Session Classification: AC-LGAD

Workfest

Contribution ID: 187

Type: not specified

#### Workfest

Wednesday, 10 January 2024 14:45 (50 minutes)

**Presenters:** SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); POSIK, Matt (Temple University)

Session Classification: Tracking

Impact of current tracking estimat ...

Contribution ID: 188

Type: not specified

# Impact of current tracking estimates on DIRC performance.

Thursday, 11 January 2024 08:00 (20 minutes)

Presenter: DZHYGADLO, Roman (GSI)

Current status of angular resolutio ...

Contribution ID: 189

Type: not specified

#### Current status of angular resolutions at PID detectors

*Thursday, 11 January 2024 10:15 (20 minutes)* 

**Presenter:** POSIK, Matt (Temple University)

Discussion on other potential met...

Contribution ID: 190

Type: not specified

### **Discussion on other potential methods**

*Thursday, 11 January 2024 10:35 (20 minutes)* 

Presenter: POSIK, Matt (Temple University)

Using Fast simulation to understan ...

Contribution ID: 191

Type: not specified

## Using Fast simulation to understand angular resolutions

*Thursday, 11 January 2024 10:55 (20 minutes)* 

Presenter:KUMAR, Shyam (University and INFN Bari)Session Classification:Joint Common PID Sim/Tracking Session

Simulated track length, which is n...

Contribution ID: 192

Type: not specified

## Simulated track length, which is needed by ToF for PID

Thursday, 11 January 2024 11:15 (20 minutes)

Presenter:LI, Shujie (Lawrence Berkeley National Laboratory)Session Classification:Joint Common PID Sim/Tracking Session

Discussion

Contribution ID: 193

Type: not specified

## Discussion

Thursday, 11 January 2024 11:35 (25 minutes)

Tracking performance study, prim ...

Contribution ID: 194

Type: not specified

## **Tracking performance study, primaries/PID**

Wednesday, 10 January 2024 10:15 (15 minutes)

Tracking performance study, displ...

Contribution ID: 195

Type: not specified

## **Tracking performance study, displaced**

Wednesday, 10 January 2024 10:30 (15 minutes)

Primary/secondary identification ...

Contribution ID: 196

Type: not specified

## Primary/secondary identification discussion/work

Wednesday, 10 January 2024 10:45 (1h 15m)

Previous HF Benchmarks

Contribution ID: 197

Type: not specified

#### **Previous HF Benchmarks**

Wednesday, 10 January 2024 13:00 (30 minutes)

**Presenter:** LI, Xuan (Los Alamos National Laboratory) **Session Classification:** Jets & HF

HF from EICrecon

Contribution ID: 198

Type: not specified

## **HF from EICrecon**

Wednesday, 10 January 2024 13:30 (15 minutes)

Benchmark discussion/tasks identi ...

Contribution ID: 199

Type: not specified

#### Benchmark discussion/tasks identification

Wednesday, 10 January 2024 13:45 (30 minutes)

Work session on HF reconstructio ...

Contribution ID: 200

Type: not specified

#### Work session on HF reconstruction/developments

Wednesday, 10 January 2024 14:45 (1 hour)

Jet Benchmark Status

Contribution ID: 201

Type: not specified

## Jet Benchmark Status

Thursday, 11 January 2024 08:00 (30 minutes)

**Presenter:** PAGE, Brian (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** Jets & HF

Particle Flow Summary

Contribution ID: 202

Type: not specified

## **Particle Flow Summary**

Thursday, 11 January 2024 08:30 (30 minutes)

**Presenter:** ANDERSON, Derek (Iowa State University) **Session Classification:** Jets & HF

Backward HCal Status

Contribution ID: 203

Type: not specified

## **Backward HCal Status**

Thursday, 11 January 2024 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** KOSARZEWSKI, Leszek (Ohio State University)

Discussion

Contribution ID: 204

Type: not specified

## Discussion

Thursday, 11 January 2024 09:30 (15 minutes)

Task Identification and Working S ...

Contribution ID: 205

Type: not specified

## **Task Identification and Working Session**

Thursday, 11 January 2024 10:15 (1h 45m)

Working Session

Contribution ID: 206

Type: not specified

## **Working Session**

Thursday, 11 January 2024 13:00 (1h 45m)

Working Session

Contribution ID: 207

Type: not specified

## **Working Session**

Thursday, 11 January 2024 15:15 (1h 45m)

Status of PID/tracking requirements

Contribution ID: 208

Type: not specified

#### Status of PID/tracking requirements

*Thursday, 11 January 2024 08:20 (10 minutes)* 

**Presenter:** ULLRICH, Thomas (BNL)

pfRICH angular resolution require ...

Contribution ID: 209

Type: not specified

## pfRICH angular resolution requirements

*Thursday, 11 January 2024 08:30 (15 minutes)* 

Presenter: KISELEV, Alexander (BNL)

dRICH angular resolution require ...

Contribution ID: 210

Type: not specified

#### dRICH angular resolution requirements

*Thursday, 11 January 2024 08:45 (15 minutes)* 

**Presenter:** CONTALBRIGO, Marco (INFN Ferrara)

hpDIRC angular resolution requir ...

Contribution ID: 211

Type: not specified

#### hpDIRC angular resolution requirements

*Thursday, 11 January 2024 09:00 (15 minutes)* 

Presenter: DZHYGADLO, Roman (GSI)

ToF angular resolution requirements

Contribution ID: 212

Type: not specified

#### **ToF angular resolution requirements**

*Thursday, 11 January 2024 09:15 (15 minutes)* 

**Presenter:** NANDA, Shirendu (University of Illinois at Chicago (US)) **Session Classification:** Joint Common PID Sim/Tracking Session

Admixed Background Effects on T ...

Contribution ID: 213

Type: not specified

#### Admixed Background Effects on Tracking Reconstruction

*Thursday, 11 January 2024 13:30 (50 minutes)* 

Presenter:STERWERF, Benjamen (UC Berkeley)Session Classification:Joint Backgrounds + Tracking

Realistic tracking study and EICre ...

Contribution ID: 214

Type: not specified

#### **Realistic tracking study and ElCrecon development**

*Thursday, 11 January 2024 15:15 (45 minutes)* 

**Presenters:** KIM, Minjung (Other@lbl.gov;Guest@lbl.gov); KIM, Minjung (UC Berkeley) **Session Classification:** Joint Backgrounds + Tracking

Workfest: data structure and algor ...

Contribution ID: 215

Type: not specified

#### Workfest: data structure and algorithms

Thursday, 11 January 2024 16:40 (15 minutes)

Presenter:LI, Shujie (Lawrence Berkeley National Laboratory)Session Classification:Joint Backgrounds + Tracking

Workfest: digitization and threshold

Contribution ID: 216

Type: not specified

## Workfest: digitization and threshold

*Thursday, 11 January 2024 16:00 (40 minutes)* 

**Presenter:** KAUDER, Kolja (Brookhaven National Laboratory) **Session Classification:** Joint Backgrounds + Tracking

Workfest: realistic tracking with b ...

Contribution ID: 217

Type: not specified

## Workfest: realistic tracking with background

*Thursday, 11 January 2024 14:20 (25 minutes)* 

**Presenter:** SCHMOOKLER, Barak (UC Riverside)

Session Classification: Joint Backgrounds + Tracking

Background study overview

Contribution ID: 218

Type: not specified

#### Background study overview

Thursday, 11 January 2024 13:00 (30 minutes)

**Presenter:** ASCHENAUER, E. C. (BNL)

**Session Classification:** Joint Backgrounds + Tracking

Welcome, Agenda, and Minutes fr ...

Contribution ID: 219

Type: not specified

## Welcome, Agenda, and Minutes from previous meeting

Friday, 12 January 2024 08:00 (5 minutes)

**Presenters:** SURROW, Bernd (Temple University); SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Institutional membership and pres...

Contribution ID: 220

Type: not specified

# Institutional membership and presentations by institutional representatives

Friday, 12 January 2024 08:05 (40 minutes)

Collaboration Council Committees ...

Contribution ID: 221

Type: not specified

# Collaboration Council Committees: updates and policy development

Friday, 12 January 2024 08:45 (1 hour)

Closed session

Contribution ID: 222

Type: not specified

## **Closed session**

Friday, 12 January 2024 09:45 (10 minutes)

Next Collaboration Council Meeti ...

Contribution ID: 223

Type: not specified

## Next Collaboration Council Meeting and AOB

Friday, 12 January 2024 09:55 (5 minutes)

Intro from LOC: Safety, Code of C ...

Contribution ID: 224

Type: not specified

#### Intro from LOC: Safety, Code of Conduct Reporting, Practical Info

*Tuesday, 9 January 2024 07:59 (1 minute)* 

Simultaneous presentations at the start of all three parallel sessions.

**Presenters:** ZUREK, Maria (Argonne National Laboratory); REIMER, Paul E (Argonne National Laboratory); JOOSTEN, Sylvester (Argonne National Laboratory)

Status of barrel TOF plank / suppo ...

Contribution ID: 225

Type: not specified

## **Status of barrel TOF plank / support design**

Wednesday, 10 January 2024 14:45 (15 minutes)

 $Presenter: \ {\tt KARMARKAR, Sushrut (staff@purdue.edu;student@purdue.edu;member@purdue.edu;employee@purdue.edu)} \\$ 

Session Classification: AC-LGAD

TOF Staves Prototype Simulation a ...

Contribution ID: 226

Type: not specified

## **TOF Staves Prototype Simulation and Testing**

Wednesday, 10 January 2024 15:05 (15 minutes)

Presenters: YANG, Yi (NCKU); WANG, Yu-Tang (NCKU) Session Classification: AC-LGAD

Demonstration

Contribution ID: 227

Type: not specified

## Demonstration

Wednesday, 10 January 2024 08:00 (20 minutes)

**Presenter:** TRIBEDY, Prithwish (BNL) **Session Classification:** AC-LGAD

TOF Support Structure & Next steps

Contribution ID: 228

Type: not specified

#### **TOF Support Structure & Next steps**

Wednesday, 10 January 2024 15:25 (20 minutes)

**Presenter:** JUNG, Andreas Werner (member@cern.ch) **Session Classification:** AC-LGAD