EDIT School 2023

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and Logistics

Tuesday, 10 October 2023 08:30 (1 hour)

Contribution ID: 2 Type: **not specified**

Logistics

Contribution ID: 3 Type: not specified

Liquid Scintillators: Technology and Challenges

Wednesday, 11 October 2023 09:30 (1 hour)

Presenter: DIWAN, Milind (BNL)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Liquid Scintillator based Experiments

Wednesday, 11 October 2023 10:45 (1 hour)

Presenter: YEH, Minfang (BNL)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Liquid Argon Time Projection Chambers and Cryogenics

Tuesday, 17 October 2023 08:30 (1 hour)

Presenter: LI, Yichen (Physics Department)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Liquid Argon Time Project Chambers Physics and Reconstruction

Tuesday, 17 October 2023 10:45 (1 hour)

Presenter: YU, Haiwang (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Cyrogenic Electronics

Tuesday, 17 October 2023 09:30 (1 hour)

Presenter: GAO, Shanshan (Brookhaven Lab)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 8 Type: not specified

Radio Astronomy: Science

Friday, 13 October 2023 08:30 (1 hour)

Radio Astronomy: Science

Presenter: SALIWANCHIK, Benjamin (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 9 Type: not specified

Radio Astronomy: Instrumentation

Friday, 13 October 2023 09:30 (1 hour)

Radio Astronomy: Instrumentation

Presenter: O'CONNOR, Paul (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 10 Type: not specified

Radio Astronomy: Calibration

Friday, 13 October 2023 10:45 (1 hour)

Radio Astronomy: Calibration

Presenters: SALIWANCHIK, Benjamin (Brookhaven National Laboratory); TYNDALL, Will (Yale)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 11 Type: not specified

Group 1

Friday, 20 October 2023 10:45 (10 minutes)

Session Classification: Closing

Contribution ID: 12 Type: not specified

Group 2

Friday, 20 October 2023 10:55 (10 minutes)

Session Classification: Closing

Contribution ID: 13 Type: not specified

Group 3

Friday, 20 October 2023 11:05 (10 minutes)

Session Classification: Closing

Contribution ID: 14 Type: not specified

Group 4

Friday, 20 October 2023 11:15 (10 minutes)

Session Classification: Closing

Contribution ID: 15 Type: not specified

Group 5

Friday, 20 October 2023 11:25 (10 minutes)

Session Classification: Closing

Contribution ID: 16 Type: not specified

Group 6

Friday, 20 October 2023 11:35 (10 minutes)

Session Classification: Closing

Contribution ID: 17 Type: not specified

Group 7

Friday, 20 October 2023 11:45 (10 minutes)

Session Classification: Closing

Contribution ID: 18 Type: not specified

Visualizing Particles at the Tandem Van De Graaff Accelerator

Thursday, 12 October 2023 11:15 (30 minutes)

Presenter: D'AMEN, Gabriele (Brookhaven National Laboratory (US))

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 19 Type: not specified

Silicon Detectors: Part 1

Wednesday, 11 October 2023 08:30 (1 hour)

Silicon Detectors: Part 1

Presenter: GIACOMINI, Gabriele (BNL)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 20 Type: not specified

Silicon Detectors: Part 2

Thursday, 12 October 2023 08:30 (1 hour)

Silicon Detectors: Part 2

Presenter: GIACOMINI, Gabriele (BNL)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 21 Type: not specified

High Z Detectors

Thursday, 12 October 2023 09:30 (45 minutes)

Presenter: RUMAIZ, Abdul

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 22 Type: not specified

Time and Space Measurements with Silicon Detectors

Thursday, 12 October 2023 10:30 (45 minutes)

Presenter: TRICOLI, Alessandro (Brookhaven National Lab)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 23 Type: not specified

Data Acquisition Overview

Thursday, 19 October 2023 08:30 (1 hour)

Presenter: MAJ, Piotr (BNL)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 24 Type: not specified

Software for Data Acquisition

Thursday, 19 October 2023 09:30 (1 hour)

Presenter: MAJ, Piotr (BNL)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 25 Type: not specified

Quick Prototyping with Embedded Hardware

Thursday, 19 October 2023 10:45 (1 hour)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 26 Type: not specified

Intro to entanglement distribution and applications

Friday, 20 October 2023 08:30 (30 minutes)

Presenters: STANKUS, Paul; STANKUS, Paul (Brookhaven National Lab)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 27 Type: not specified

Ground-level photons across free space

Friday, 20 October 2023 09:00 (30 minutes)

Presenter: HAUPT, Justine

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 28 Type: not specified

Single photon sources and quantum dots

Friday, 20 October 2023 09:30 (30 minutes)

Presenter: ZAJAC, Joanna (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 29 Type: not specified

Entangled sensor networks and dark matter detection

Friday, 20 October 2023 10:00 (30 minutes)

Presenter: MARTINEZ-RINCON, Julian (Brookhaven National Lab)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 30 Type: not specified

Digitization and Data Transmission

Wednesday, 18 October 2023 10:45 (1 hour)

Presenter: MANDAL, Soumyajit (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 31 Type: not specified

Radiation Sensor Readout and IC

Wednesday, 18 October 2023 08:30 (1 hour)

Presenter: DEPTUCH, Grzegorz (BNL)

Session Classification: Lectures

Contribution ID: 32 Type: not specified

Add your slides and photographs here!

Friday, 20 October 2023 11:55 (5 minutes)

Session Classification: Closing