Summer 2024 Joint EICUG/ePIC Collaboration Meeting

Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Parallel Sessions/Workfests

Contribution ID: 2 Type: not specified

Parallel Sessions/Workfests

Contribution ID: 3 Type: not specified

Collaboration Council Meeting

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Plenary Sessions

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Networking Reception

Friday, 26 July 2024 18:00 (2 hours)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Social Dinner

Wednesday, 24 July 2024 18:00 (3 hours)

EICUG

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

EICUG

Contribution ID: 8 Type: not specified

Joint Sessions

EICUG

Contribution ID: 9 Type: **not specified**

EICUG

Contribution ID: 10 Type: not specified

EICUG Early Career

Contribution ID: 11 Type: not specified

EICUG Early Career - See https://indico.jlab.org/event/855/

Monday, 22 July 2024 09:00 (9 hours)

Welcome

Contribution ID: 12 Type: not specified

Welcome

Tuesday, 23 July 2024 09:00 (15 minutes)

Session Classification: EICUG

Contribution ID: 13 Type: not specified

New Structure of the Users Group in Phase III

Tuesday, 23 July 2024 09:15 (20 minutes)

Presenters: RADICI, Marco (INFN - Sezione di Pavia); RADICI, Marco (INFN - Sezione di Pavia)

Session Classification: EICUG

Contribution ID: 14 Type: not specified

Election and Nominating Committee: Results of Elections

Tuesday, 23 July 2024 09:35 (25 minutes)

Session Classification: EICUG

Contribution ID: 15 Type: not specified

Report from the Theory Working Group

Tuesday, 23 July 2024 10:00 (20 minutes)

Session Classification: EICUG

Contribution ID: 16 Type: not specified

Parallel Session/Workfests

Contribution ID: 17 Type: not specified

Parallel Session/Workfests

Contribution ID: 18 Type: not specified

Opening/Welcome

Friday, 26 July 2024 08:30 (15 minutes)

Presenters: SURROW, Bernd (MIT); ULLRICH, Thomas (BNL)

Session Classification: Collaboration Council Meeting

Contribution ID: 19 Type: not specified

Presentation of New Institution Proposals

Friday, 26 July 2024 08:45 (30 minutes)

Session Classification: Collaboration Council Meeting

Contribution ID: 20 Type: not specified

Presentation of Collaboration Policies in Development

Friday, 26 July 2024 09:15 (1 hour)

Session Classification: Collaboration Council Meeting

Contribution ID: 21 Type: not specified

Collaboration Policies Discussion

Friday, 26 July 2024 10:15 (1 hour)

Session Classification: Collaboration Council Meeting

Contribution ID: 22 Type: not specified

Closed Session

Friday, 26 July 2024 11:15 (45 minutes)

Session Classification: Collaboration Council Meeting

Contribution ID: 23 Type: not specified

MPGD DSC Workfest Report

Saturday, 27 July 2024 08:00 (25 minutes)

Presenters: D'ANGELO, Annalisa (University of Rome Tor Vergata & INFN Roma Tor Vergata); BOSSU, Francesco (CEA-Saclay); BOSSÙ, Francesco (CEA); GNANVO, Kondo (Jefferson Lab); POSIK, Matt (Temple University)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 24 Type: not specified

TOF & AC-LGAD Workfest Report

Saturday, 27 July 2024 08:25 (25 minutes)

Presenters: JENTSCH, Alexander (Brookhaven National Laboratory); YANO, Satoshi (Hiroshima

University); XU, Zhangbu (Kent State University); XU, Zhangbu (BNL)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 25 Type: not specified

Integration and Installation Workfest Report

Saturday, 27 July 2024 08:50 (25 minutes)

Presenter: GARG, Prakhar (Yale University)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 26 Type: not specified

Electron ID & Reconstruction + Path Towards Holistic Reco. Workfest Report

Saturday, 27 July 2024 09:15 (25 minutes)

Presenters: BRANDENBURG, Daniel (Ohio State University); ANDERSON, Derek (Iowa State University); KALINKIN, Dmitrii (University of Kentucky); LI, Shujie (Lawrence Berkeley National Laboratory); KUTZ, Tyler (MIT)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 27 Type: not specified

Vertex Finding and HF Reco. + TDR Plots for Vertex and Reco. Workfest Report

Saturday, 27 July 2024 10:10 (25 minutes)

Presenters: SCHMOOKLER, Barak (University of California, Riverside); SCHMOOKLER, Barak (UC Riverside); PAGE, Brian (Brookhaven National Laboratory); SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); EVDOKIMOV, Olga (UIC); LI, Shujie (Lawrence Berkeley National Laboratory); DONG, Xin (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 28 Type: not specified

Self-Proposed Contributions

Saturday, 27 July 2024 11:00 (1 hour)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 29 Type: not specified

SRO+DAQ Workfest Report + CC WG Report

Saturday, 27 July 2024 13:00 (40 minutes)

Presenters: LAWRENCE, David (Jefferson Lab); LANDGRAF, Jeff (Brookhaven National Labora-

tory); HUANG, Jin (Brookhaven National Lab); BATTAGLIERI, Marco (Jefferson Lab)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 30 Type: not specified

SVT DSC WG Report

Saturday, 27 July 2024 10:35 (25 minutes)

Presenters: SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); GONELLA, Laura

(University of Birmingham)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 31 Type: not specified

PID CC WG Workfest Report

Saturday, 27 July 2024 13:40 (25 minutes)

Presenter: ULLRICH, Thomas (BNL)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 32 Type: not specified

HGCROC Workfest Report

Saturday, 27 July 2024 14:05 (25 minutes)

Presenter: NOVITZKY, Norbert (ORNL)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 33 Type: not specified

LFHCAL + Backwards HCAL Workfest Report

Saturday, 27 July 2024 15:00 (25 minutes)

Presenters: BOCK, Friederike (ORNL); KOSARZEWSKI, Leszek (Ohio State University)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 34 Type: not specified

Software and Computing Coordinator Report

Saturday, 27 July 2024 15:50 (30 minutes)

Presenter: DIEFENTHALER, Markus (Jefferson Lab)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 35 Type: not specified

Analysis Coordinators Report

Saturday, 27 July 2024 16:20 (30 minutes)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 36 Type: not specified

Draft pre-TDR Progress Report

Saturday, 27 July 2024 16:50 (30 minutes)

Presenter: DALLA TORRE, Silvia (INFN, Trieste)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 37 Type: not specified

Interaction Tagger Workfest Report

Saturday, 27 July 2024 15:25 (25 minutes)

Presenter: ANTONIOLI, Pietro (INFN - sezione di Bologna)

Session Classification: Plenary Session

Contribution ID: 38 Type: not specified

Report from the Accelerator WG

Wednesday, 24 July 2024 09:00 (25 minutes)

Presenter: WU, Qiong (BNL)

Session Classification: EICUG

Contribution ID: 39 Type: not specified

Report from the Polarimetry WG

Wednesday, 24 July 2024 09:25 (20 minutes)

Session Classification: EICUG

Contribution ID: 40 Type: not specified

Report from the 2nd Detector WG

Wednesday, 24 July 2024 09:45 (20 minutes)

Presenters: VOSSEN, Anselm (member@duke.edu;faculty@duke.edu); VOSSEN, Anselm (Duke

University)

Session Classification: EICUG

Contribution ID: 41 Type: not specified

Report from DE&I

Wednesday, 24 July 2024 10:05 (15 minutes)

Presenter: JENTSCH, Alexander (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: EICUG

Contribution ID: 42 Type: not specified

Report from NuPECC

Wednesday, 24 July 2024 10:50 (20 minutes)

Session Classification: EICUG/ePIC Joint Session

Contribution ID: 43 Type: not specified

Report from DOE

Wednesday, 24 July 2024 11:10 (30 minutes)

Presenter: HORTON, Linda (DOE)

Session Classification: EICUG/ePIC Joint Session

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Report from 2nd and 3rd RRB Meeting

Wednesday, 24 July 2024 11:40 (25 minutes)

Presenters: GAO, Haiyan (Duke University); GAO, Haiyan (BNL)

Session Classification: EICUG/ePIC Joint Session

Contribution ID: 45 Type: not specified

Report from NSF

Wednesday, 24 July 2024 12:05 (25 minutes)

Presenter: OPPER, Allena (NSF)

Session Classification: EICUG/ePIC Joint Session

Contribution ID: 46 Type: not specified

Report from the EIC Project

Wednesday, 24 July 2024 14:00 (30 minutes)

Presenters: YECK, James (University of Wisconsin-Madison and Brookhaven National Labora-

tory); YECK, Jim

Session Classification: EICUG/ePIC Joint Session

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Status of the ePIC Collaboration

Wednesday, 24 July 2024 14:30 (30 minutes)

Presenter: LAJOIE, John (Oak Ridge National Laboratory)

Session Classification: EICUG/ePIC Joint Session

Contribution ID: 48 Type: not specified

Report from the ePIC Technical Coordinator

Wednesday, 24 July 2024 15:00 (30 minutes)

Presenter: DALLA TORRE, Silvia (INFN, Trieste)

Session Classification: EICUG/ePIC Joint Session

Contribution ID: 49 Type: not specified

Discussion with Experts Led by Joint DE&I

Wednesday, 24 July 2024 16:00 (1h 30m)

Presenters: JENTSCH, Alexander (Brookhaven National Laboratory); CONNORS, Megan (Georgia

State University); CONNORS, Megan (Georgia State University RBRC)

Session Classification: EICUG/ePIC Joint Session