Scientific Collaborations for Extreme-Scale Science Workshop

Report of Contributions

Contribution ID: 0 Type: not specified

Continental Breakfast

Welcome

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome

Tuesday, 6 December 2011 08:30 (15 minutes)

Presenter: HARROD, Bill (ASCR)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Workshop Plan

Tuesday, 6 December 2011 09:00 (30 minutes)

Presenter: Dr MOUNT, Richard (SLAC)

Contribution ID: 3 Type: not specified

Executive Summaries of ASCR+Science Requirements Workshops

Tuesday, 6 December 2011 09:30 (30 minutes)

Presenter: Dr SKINNER, David (LBNL)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Science Requirement Consolidation Breakouts - Strategy

Tuesday, 6 December 2011 10:15 (30 minutes)

Capture the dream of the ideal (and not quite impossible) collaborative environment

Presenter: Dr KLASKY, Scott (ORNL)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Breakout: Small science becoming collaborative, data-challenged science

Tuesday, 6 December 2011 10:45 (1h 30m)

Presenters: KANTOR, Jeff (LSST); OSBORN, Ray (ANL); MCGREEVY, Robert (ORNL)

Contribution ID: 6 Type: **not specified**

Breakout: Simulation-driven science

Tuesday, 6 December 2011 10:45 (1h 30m)

Breakout: Simulation-driven science

Presenters: BADER, David (LLNL); Dr FOSTER, Ian (Argonne National Laboratory & Chicago); Dr KLASKY, Scott (ORNL)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Breakout: Data-intensive science

Tuesday, 6 December 2011 10:45 (1h 30m)

Breakout: Data-intensive science

Presenters: Mr DART, Eli (Energy Sciences Network (ESnet)); PORTER, Jeff (LBNL); BAUERDICK, Lothar (Fermilab)

Contribution ID: 8 Type: **not specified**

Reports from Breakouts - progress and problems

Tuesday, 6 December 2011 13:15 (30 minutes)

Discussion

Contribution ID: 9 Type: not specified

Discussion

Tuesday, 6 December 2011 13:45 (30 minutes)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Computer Science and Technology Breakouts - Strategy

Tuesday, 6 December 2011 14:15 (30 minutes)

Presenter: Dr SKINNER, David (LBNL)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Technologies for teams

Tuesday, 6 December 2011 14:45 (1h 45m)

Presenters: Dr FOSTER, Ian (Argonne National Laboratory & ERNST, Michael (Brookhaven National Laboratory); Dr KLASKY, Scott (ORNL)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Technologies for Data

Tuesday, 6 December 2011 14:45 (1h 45m)

Presenters: BOCKELMAN, Brian (U Nebraska); KANTOR, Jeff (LSST); PORDES, Ruth (Fermilab)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Technologies for Processing

Tuesday, 6 December 2011 14:45 (1h 45m)

Presenters: GEIST, Al (ORNL); Mr WILLIAMS, Dean (Lawrence Livermore National Laboratory); LIVNY, Miron (U. Wisconsin)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Discussion of Issues Arising from Breakouts

Tuesday, 6 December 2011 16:30 (30 minutes)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Summary of Progress; Homework to Address Gaps

Tuesday, 6 December 2011 17:00 (30 minutes)

Presenter: Dr MOUNT, Richard (SLAC)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Office of Science 10-Year Milestones and Futures

Wednesday, 7 December 2011 08:30 (30 minutes)

Presenter: POLANSKY, Walt (ASCR)

Contribution ID: 17 Type: not specified

Summary of Science Requirements Breakouts

Wednesday, 7 December 2011 09:00 (30 minutes)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Summary of CS/Technology Breakouts

Wednesday, 7 December 2011 09:30 (30 minutes)

Contribution ID: 19 Type: not specified

Discussion: Are we meeting what was asked for?

Wednesday, 7 December 2011 10:15 (1 hour)

Contribution ID: 20 Type: not specified

Report Writing Assignments

Wednesday, 7 December 2011 13:00 (1 hour)

Contribution ID: 21 Type: not specified

Logistics of Assembling the Draft Report

Wednesday, 7 December 2011 11:15 (45 minutes)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Report Writing in Groups

Wednesday, 7 December 2011 14:00 (2 hours)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Discussion: Near-term versus Long-term: r&D versus R&d

Wednesday, 7 December 2011 16:00 (30 minutes)

Discussion: Near-term versus...

Contribution ID: 24 Type: not specified

Assessment of what we have accomplished and gaps that remain

Wednesday, 7 December 2011 16:30 (30 minutes)

Presenters: Dr SKINNER, David (LBNL); Dr MOUNT, Richard (SLAC)

Closing

Contribution ID: 25 Type: not specified

Closing

Wednesday, 7 December 2011 17:00 (2 minutes)

Contribution ID: 26 Type: not specified

ASCR Next Generation Networks Program

Tuesday, 6 December 2011 08:45 (15 minutes)

Presenters: Mr CARLSON, Richard (DOE ASCR); NDOUSSE, Thomas (DOE)