CFNS workshop on Forward Physics And Instrumentation From Colliders To Cosmic Rays



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Overview: EIC and Polarized light ion physics at the EIC

Overview: EIC and Polarized light \dots

Presenter: MILNER, Richard (MIT)

Session Classification: Future Experiments and Instrumentation

CFNS workshop ... / Report of Contributions

Breakfast

Contribution ID: 2 Type: not specified

Breakfast

Contribution ID: 3 Type: not specified

EIC and Polarized light ion physics at the EIC

Wednesday, 17 October 2018 09:00 (35 minutes)

Presenter: MILNER, Richard (MIT)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Light ion physics with forward detection at EIC

Wednesday, 17 October 2018 09:35 (25 minutes)

Presenter: WEISS, Christian (Jefferson Lab)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Measuring precisely luminosity at LHC using ATLAS LUCID

Wednesday, 17 October 2018 10:00 (25 minutes)

Presenter: BRUSCHI, Marco

Spin (talk cancelled)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Spin (talk cancelled)

Wednesday, 17 October 2018 11:00 (35 minutes)

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Spin dependence of small angle scattering

Wednesday, 17 October 2018 11:35 (25 minutes)

Presenter: KRELINA, Michal

Contribution ID: 8

Type: not specified

The role of diffractive process in the inclusive asymmetry at almost zero degrees in transversely polarized proton + proton collision at RHIC

Wednesday, 17 October 2018 12:00 (25 minutes)

Presenter: NAKAGAWA, Itaru

Contribution ID: 9 Type: not specified

Opportunities for forward physics at the EIC

Wednesday, 17 October 2018 11:00 (35 minutes)

Presenter: STRIKMAN, Mark

Contribution ID: 10 Type: not specified

MC Event Generator BeAGLE for Forward Physics at the EIC

Wednesday, 17 October 2018 14:30 (25 minutes)

Presenter: BAKER, Mark

Contribution ID: 11 Type: not specified

High-granularity EM calorimetry for forward measurements

Wednesday, 17 October 2018 14:55 (25 minutes)

Presenters: PEITZMANN, Thomas; PEITZMANN, Thomas (Utrecht University/Nikhef)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Forward Physics with STAR and Detector Upgrades

Wednesday, 17 October 2018 16:00 (25 minutes)

Presenter: EYSER, Oleg (BNL)

Contribution ID: 13 Type: not specified

Forward Physics with (s)PHENIX

Wednesday, 17 October 2018 16:25 (25 minutes)

Presenter: BAZILEVSKY, Alexander (BNL)

Contribution ID: 14 Type: **not specified**

Quark Gluon Plasma / Hot QCD

Presenter: SCHENKE, Bjoern (BNL)

Contribution ID: 15 Type: not specified

Cosmic Rays and Neutrinos

Thursday, 18 October 2018 09:00 (35 minutes)

Presenter: ENGEL, Ralph

Contribution ID: 16 Type: not specified

CR measurements at PeV: KASCADE+Grande, IceTop

Thursday, 18 October 2018 09:35 (25 minutes)

Presenter: TILAV, Serap

Contribution ID: 17 Type: not specified

Hadronic interaction model EPOS, QGSJET, SIBYLL, DPMJET

Thursday, 18 October 2018 10:00 (25 minutes)

Presenter: RIEHN, Felix

Contribution ID: 18 Type: not specified

Forward detection requirements at the EIC - flavor, neutron structure, light and heavy ions

Thursday, 18 October 2018 11:00 (25 minutes)

Presenter: NADEL-TURONSKI, Pawel (Jefferson Lab)

Contribution ID: 19 Type: not specified

EIC machine backgrounds

Thursday, 18 October 2018 11:25 (25 minutes)

Presenter: ELOUADRHIRI, Latifa

Contribution ID: 20 Type: not specified

LHC Oxygen collision

Thursday, 18 October 2018 11:50 (25 minutes)

Presenter: DEMBINSKI, Hans

Contribution ID: 21 Type: not specified

Electron and neutrino interactions at high energies

Thursday, 18 October 2018 14:00 (35 minutes)

Presenter: KHARZEEV, Dmitri (Stony Brook University and BNL)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Heavy flavor physics at LHCb

Thursday, 18 October 2018 14:35 (25 minutes)

Presenter: DASILVA, Cesar (Los Alamos National Laboratory)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Review of heavy ion in CMS

Thursday, 18 October 2018 15:00 (25 minutes)

Presenter: MURRAY, Michael

Contribution ID: 24 Type: not specified

Atmospheric Neutrinos

Thursday, 18 October 2018 16:00 (25 minutes)

Presenter: GAISSER, Tom

Contribution ID: 25 Type: not specified

Hadronic interaction model SIBYLL, Fluka

Thursday, 18 October 2018 16:25 (25 minutes)

Presenter: FEDYNICH, Anatoli

Contribution ID: 26 Type: not specified

Atmospheric prompt neutrinos

Thursday, 18 October 2018 16:50 (25 minutes)

Presenter: STASTO, Anna

Contribution ID: 27 Type: not specified

Low x, Saturation, and Heavy Nuclei (talk canceled)

Friday, 19 October 2018 09:00 (35 minutes)

Contribution ID: 28 Type: not specified

Recent results on forward physics from the CMS and CMS-TOTEM experiments

Friday, 19 October 2018 09:35 (25 minutes)

Presenter: CIESIELSKI, Robert

Contribution ID: 29 Type: not specified

JIMWLK and applications to observables

Friday, 19 October 2018 09:00 (35 minutes)

Presenter: SCHENKE, Bjoern (BNL)

Contribution ID: 30 Type: not specified

Review of TOTEM results

Friday, 19 October 2018 11:00 (25 minutes)

Presenter: ROYON, Christophe (University of Kansas)

Contribution ID: 31 Type: not specified

Total cross-section and diffraction at RHIC

Friday, 19 October 2018 11:25 (25 minutes)

Presenter: GURYN, Wlodek (BNL)

Contribution ID: 32 Type: not specified

The ATLAS Forward Proton project: detector and results

Friday, 19 October 2018 11:50 (25 minutes)

Presenter: RIJSSENBEEK, Michael

Contribution ID: 33 Type: not specified

Review of hard diffractive production

Friday, 19 October 2018 14:00 (35 minutes)

Presenter: KOPELIOVICH, Boris

Contribution ID: 34 Type: not specified

Pomeron structure and photon induced processes

Friday, 19 October 2018 10:00 (25 minutes)

Presenter: ROYON, Christophe (University of Kansas)

Contribution ID: 35 Type: not specified

Central exclusive production and the new Herschel Forward Shower Counters for LHCb

Friday, 19 October 2018 14:35 (25 minutes)

Presenter: DASILVA, Cesar (Los Alamos National Laboratory)

CFNS workshop ... / Report of Contributions

Talk

Contribution ID: 36 Type: not specified

Talk

CFNS workshop ... / Report of Contributions

Talk

Contribution ID: 37 Type: not specified

Talk

Contribution ID: 38 Type: not specified

Discussion

Friday, 19 October 2018 16:50 (40 minutes)

Contribution ID: 39 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 17 October 2018 10:25 (10 minutes)

Contribution ID: 40 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 17 October 2018 12:25 (10 minutes)

Contribution ID: 41 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 17 October 2018 15:20 (15 minutes)

Contribution ID: 42 Type: not specified

Discussion

Wednesday, 17 October 2018 17:20 (40 minutes)

Contribution ID: 43 Type: not specified

Discussion

Thursday, 18 October 2018 10:25 (10 minutes)

Contribution ID: 44 Type: **not specified**

Discussion

Thursday, 18 October 2018 12:15 (15 minutes)

Contribution ID: 45 Type: not specified

Discussion

Thursday, 18 October 2018 15:25 (10 minutes)

Contribution ID: 46 Type: not specified

Discussion

Friday, 19 October 2018 10:25 (10 minutes)

Contribution ID: 47 Type: **not specified**

Discussion

Friday, 19 October 2018 12:15 (15 minutes)

Contribution ID: 48 Type: not specified

Discussion

Friday, 19 October 2018 15:00 (35 minutes)

Contribution ID: 49 Type: not specified

Welcome from CFNS

Wednesday, 17 October 2018 08:55 (5 minutes)

Contribution ID: 50 Type: not specified

Novel Features of QCD Phenomenology at High X

Wednesday, 17 October 2018 16:50 (30 minutes)

Presenter: Prof. BRODSKY, Stan

Contribution ID: 51 Type: not specified

Next workshop anouncement

Friday, 19 October 2018 17:30 (5 minutes)

Presenter: ROYON, Christophe (University of Kansas)

ATLAS ZDC

Contribution ID: 52 Type: not specified

ATLAS ZDC

Friday, 19 October 2018 16:00 (25 minutes)

Presenter: STEINBERG, Peter (BNL)

Contribution ID: 53 Type: not specified

ATLAS/CMS ZDC Upgrade

Friday, 19 October 2018 16:25 (25 minutes)

Presenter: MIGNEREY, Alice