## 2012 RHIC Retreat



# **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

#### Welcome

Wednesday, 25 July 2012 08:30 (5 minutes)

**Presenter:** ROSER, Thomas (BNL)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Introduction

Wednesday, 25 July 2012 08:35 (10 minutes)

**Presenter:** SCHOEFER, Vincent (CAD)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 2 Type: not specified

### **RHIC Nuclear Physics**

Wednesday, 25 July 2012 08:45 (20 minutes)

**Presenter:** VIGDOR, Steve (BNL)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 3 Type: not specified

### **Projections for Run 13**

Wednesday, 25 July 2012 09:05 (20 minutes)

**Presenter:** FISCHER, Wolfram (BNL)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### **Run 12: Polarized Protons Lessons Learned**

Wednesday, 25 July 2012 09:25 (25 minutes)

**Presenter:** SCHOEFER, Vincent (CAD)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

### **Run 12: Heavy Ions Lessons Learned**

Wednesday, 25 July 2012 09:50 (25 minutes)

Presenter: LUO, Yun (C-AD, BNL)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 6 Type: not specified

#### The View from STAR

Wednesday, 25 July 2012 10:35 (20 minutes)

**Presenter:** CHRISTIE, William (Brookhaven National Laboratory)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### The view from PHENIX

Wednesday, 25 July 2012 10:55 (20 minutes)

Presenter: HE, X (BNL)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 8 Type: not specified

### Scheduling Physicist's view

Wednesday, 25 July 2012 11:15 (20 minutes)

**Presenter:** MEOT, Francois (bnl)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 9 Type: not specified

### Air conditioning at CAD

Wednesday, 25 July 2012 11:35 (20 minutes)

Presenter: PENDZICK, Al (BNL)

**Session Classification:** Session 1: Lessons From Run 12

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### **AGS Polarized Protons: What now?**

Wednesday, 25 July 2012 13:30 (25 minutes)

AGS Polarized Protons: What now?

**Presenter:** HUANG, Haixin (Brookhaven National Lab)

**Session Classification:** Session II: Performance challenges

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### **RHIC Polarization: What now?**

Wednesday, 25 July 2012 13:55 (25 minutes)

RHIC Polarization: What now?

**Presenter:** BAI, Mei (BNL)

**Session Classification:** Session II: Performance challenges

Contribution ID: 12 Type: not specified

### **Polarimetry**

Wednesday, 25 July 2012 14:20 (25 minutes)

**Presenter:** SCHMIDKE, William (BNL)

**Session Classification:** Session II: Performance challenges

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### **Electron Lens**

Wednesday, 25 July 2012 15:05 (25 minutes)

**Presenter:** GU, Xiaofeng (Collider Accelerator Department, BNL)

**Session Classification:** Session II: Performance challenges

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### **EBIS**

Wednesday, 25 July 2012 15:30 (25 minutes)

**Presenter:** ALESSI, James (Brookhaven National Laboratory)

**Session Classification:** Session II: Performance challenges

Contribution ID: 15 Type: not specified

### EBIS lons in the Injectors

Wednesday, 25 July 2012 15:55 (25 minutes)

**Presenter:** GARDNER, Chris (BNL)

**Session Classification:** Session II: Performance challenges

Contribution ID: 16 Type: not specified

### **Stochastic Cooling**

Wednesday, 25 July 2012 16:20 (25 minutes)

**Presenter:** MERNICK, Kevin (BNL)

**Session Classification:** Session II: Performance challenges

Contribution ID: 17 Type: not specified

### Adjourn

Wednesday, 25 July 2012 16:45 (1 minute)

**Session Classification:** Session II: Performance challenges

Contribution ID: 18 Type: not specified

### **Operations Statistics and Failure Analysis**

Thursday, 26 July 2012 08:30 (10 minutes)

**Presenter:** INGRASSIA, Peter (C-AD MCR)

Session Classification: Session III: Operations and Reliability

Contribution ID: 19 Type: not specified

### **RF Reliability**

Thursday, 26 July 2012 08:40 (20 minutes)

Presenter: ZALTSMAN, Alex (BNL)

Session Classification: Session III: Operations and Reliability

Contribution ID: 20 Type: not specified

### **RHIC P/S Reliability**

Thursday, 26 July 2012 09:00 (20 minutes)

Presenter: BRUNO, Donald (BNL)

Session Classification: Session III: Operations and Reliability

Contribution ID: 21 Type: not specified

### Maintenance, Reliability and Scheduling

Thursday, 26 July 2012 09:20 (20 minutes)

**Presenter:** SAMPSON, Paul (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Session III: Operations and Reliability

Contribution ID: 22

#### The New MCR: Lessons Learned

Thursday, 26 July 2012 10:05 (10 minutes)

Type: not specified

**Presenter:** SHREY, Travis (BNL)

Session Classification: Session III: Operations and Reliability

Contribution ID: 23 Type: not specified

### The View from Operations

Thursday, 26 July 2012 10:15 (25 minutes)

Presenter: TUCCIO, R. (BNL)

Session Classification: Session III: Operations and Reliability

Contribution ID: 24 Type: not specified

#### A New Model for Run Coordination

Thursday, 26 July 2012 10:40 (25 minutes)

**Presenter:** MARR, Gregory (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Session III: Operations and Reliability

Contribution ID: 25 Type: not specified

### **RHIC Ramps in the Feedback Age**

Thursday, 26 July 2012 11:05 (25 minutes)

Presenter: MARUSIC, Al (BNL)

Session Classification: Session III: Operations and Reliability

Contribution ID: 26 Type: not specified

### **AGS LLRF Upgrade Commissioning**

Thursday, 26 July 2012 13:00 (25 minutes)

Presenter: SEVERINO, Freddy (BNL)

Session Classification: Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and

Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 27 Type: not specified

### **Longitudinal Emittance: Source to Store**

Thursday, 26 July 2012 13:25 (25 minutes)

**Presenter:** SMITH, Kevin S (BNL)

Session Classification: Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and

Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 28 Type: not specified

### **RF** Developments for Polarized Protons

Thursday, 26 July 2012 13:50 (25 minutes)

Presenter: BRENNAN, J. M. (Brookhaven national labs)

Session Classification: Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and

Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 29 Type: not specified

### **High(er) Intensity Protons**

Thursday, 26 July 2012 14:15 (20 minutes)

**Presenter:** MONTAG, Christoph (BNL)

Session Classification: Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and

Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 30 Type: not specified

### **APEX Highlights**

Thursday, 26 July 2012 15:00 (20 minutes)

Presenter: BAI, Mei (BNL)

Session Classification: Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and

Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 31 Type: not specified

### He3: Results of Injector Test and Plans

Thursday, 26 July 2012 15:20 (20 minutes)

Presenter: HUANG, Haixin (Brookhaven National Lab)

Session Classification: Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and

Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 32 Type: not specified

### **Access Controls System Upgrades**

Thursday, 26 July 2012 15:40 (20 minutes)

Presenter: HILLIS, Darren (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and

Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 33 Type: not specified

#### **Developments in Beam Instrumentation and Control**

Thursday, 26 July 2012 16:00 (20 minutes)

Presenter: MINTY, Michiko (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and

Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 34 Type: not specified

### **Controls: Startups and Mode Changes**

Thursday, 26 July 2012 16:20 (20 minutes)

Presenter: NEMESURE, Seth (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and

Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 35 Type: not specified

### Adjourn

Thursday, 26 July 2012 16:40 (1 minute)

**Session Classification:** Session IV: RF and Longitudinal Emittance / Instrumentation and Controls: Chair Michael Blaskiewicz

Contribution ID: 36 Type: not specified

### **State of the Complex**

Friday, 27 July 2012 13:30 (25 minutes)

**Presenter:** FISCHER, Wolfram (BNL)

**Session Classification:** Session V: Conclusions and Outlook

Contribution ID: 37 Type: not specified

### Performance Challenges for p<sup>^</sup> and Heavy Ions

Friday, 27 July 2012 13:55 (25 minutes)

Presenter: HUANG, Haixin (BNL)

Session Classification: Session V: Conclusions and Outlook

Contribution ID: 38 Type: not specified

### **Operations and Reliability**

Friday, 27 July 2012 14:20 (25 minutes)

**Presenter:** INGRASSIA, Peter (C-AD MCR)

Session Classification: Session V: Conclusions and Outlook

Contribution ID: 39 Type: not specified

### RF, Instrumentation and Controls

Friday, 27 July 2012 14:45 (25 minutes)

**Presenter:** BLASKIEWICZ, M. (Brookhaven National Lab)

**Session Classification:** Session V: Conclusions and Outlook

Contribution ID: 40 Type: not specified

#### Plan for Run 13: Polarized Protons

Friday, 27 July 2012 15:35 (25 minutes)

Presenter: RANJBAR, Vahid (BNL)

**Session Classification:** Session V: Conclusions and Outlook

Contribution ID: 41 Type: not specified

### Plan for Run 13: Heavy Ions

Friday, 27 July 2012 16:00 (25 minutes)

**Presenter:** ROBERT-DEMOLAIZE, Guillaume (BNL/C-AD)

**Session Classification:** Session V: Conclusions and Outlook

Contribution ID: 42 Type: not specified

### Adjourn

Friday, 27 July 2012 16:25 (1 minute)

**Session Classification:** Session V: Conclusions and Outlook