## 2014 RHIC Retreat



# **Report of Contributions**

Contribution ID: 0 Type: not specified

## Motivational physics talk

**Presenter:** MUELLER, Berndt (Duke University)

Contribution ID: 1 Type: not specified

#### Motivational physics talk

Wednesday, 13 August 2014 09:00 (30 minutes)

**Presenter:** MUELLER, Berndt (Duke University)

Session Classification: Run 14 recap

Contribution ID: 2 Type: not specified

## **Priorities of the Department**

Wednesday, 13 August 2014 09:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr ROSER, Thomas (BNL)

Session Classification: Run 14 recap

Contribution ID: 3 Type: not specified

## **Projections for Run-15**

Wednesday, 13 August 2014 09:50 (20 minutes)

**Presenter:** FISCHER, Wolfram (BNL)

Session Classification: Run 14 recap

Contribution ID: 4 Type: **not specified** 

#### **Start-up Coordinator**

Wednesday, 13 August 2014 10:10 (20 minutes)

Presenters: Mr MARR, Gregory (Brookhaven National Laboratory); Mr SHREY, Travis (BNL); Mr

SCHOEFER, Vincent (CAD)

Session Classification: Run 14 recap

Contribution ID: 5 Type: **not specified** 

#### **RHIC 7.3GeV Run coordinator**

Wednesday, 13 August 2014 10:50 (20 minutes)

Presenters: MONTAG, Christoph (BNL); MONTAG, Christoph (BNL)

Session Classification: Run 14 recap

Contribution ID: 6 Type: **not specified** 

#### **RHIC 100GeV Run coordinator**

Wednesday, 13 August 2014 11:10 (20 minutes)

**Presenter:** ROBERT-DEMOLAIZE, Guillaume (BNL/C-AD)

Session Classification: Run 14 recap

Contribution ID: 7 Type: **not specified** 

#### **STAR**

Wednesday, 13 August 2014 11:30 (20 minutes)

**Presenter:** Dr CHRISTIE, William (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Run 14 recap

Contribution ID: 8 Type: not specified

#### **PHENIX**

Wednesday, 13 August 2014 11:50 (20 minutes)

**Presenter:** DEHMELT, Klaus (Stony Brook University)

Session Classification: Run 14 recap

Contribution ID: 9 Type: not specified

## **View from Operations**

Wednesday, 13 August 2014 13:30 (20 minutes)

**Primary author:** Mr SHREY, Travis (BNL)

**Presenter:** Mr SHREY, Travis (BNL)

Session Classification: Stumbling blocks during Run 14

Contribution ID: 10 Type: not specified

#### Open discussion about scheduling

Wednesday, 13 August 2014 13:50 (20 minutes)

Session Classification: Stumbling blocks during Run 14

Contribution ID: 11 Type: not specified

#### **Radiation Single Event Upsets**

Wednesday, 13 August 2014 14:10 (20 minutes)

**Presenter:** BROWN, Kevin (C-AD)

Session Classification: Stumbling blocks during Run 14

Contribution ID: 12 Type: not specified

#### **Optics Corrections, Comparison of Difference Codes**

Wednesday, 13 August 2014 14:30 (20 minutes)

Presenters: Dr LIU, Chuyu (CAD); ROBERT-DEMOLAIZE, Guillaume (BNL/C-AD)

Session Classification: Stumbling blocks during Run 14

Contribution ID: 13 Type: not specified

#### Sudden and chronic beam losses/new masks

Wednesday, 13 August 2014 14:50 (20 minutes)

**Presenter:** Dr DREES, Angelica (Collider-Accelerator)

Session Classification: Stumbling blocks during Run 14

Contribution ID: 14 Type: not specified

#### Progress in optical modeling in RHIC

Wednesday, 13 August 2014 15:30 (30 minutes)

Presenter: MARUSIC, Al (BNL)

Session Classification: Stumbling blocks during Run 14

Contribution ID: 15 Type: not specified

## **APEX** highlights

Wednesday, 13 August 2014 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr BAI, Mei (BNL)

Session Classification: Stumbling blocks during Run 14

Contribution ID: 16 Type: not specified

#### **Shutdown Priorities**

Wednesday, 13 August 2014 16:20 (20 minutes)

Presenter: Mr TUOZZOLO, Joseph (C-AD)

Session Classification: Stumbling blocks during Run 14

Contribution ID: 17 Type: not specified

#### Electrical infrastructure for next 10-20 years

Thursday, 14 August 2014 09:00 (20 minutes)

**Presenter:** Mr SANDBERG, Jon (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: New Systems and Upgrades

Contribution ID: 18 Type: not specified

## E-lens commissioning, plans for shutdown and next run

Thursday, 14 August 2014 09:20 (20 minutes)

Presenter: Dr GU, Xiaofeng (Collider Accelerator Department, BNL)

Session Classification: New Systems and Upgrades

Contribution ID: 19 Type: not specified

#### SRF gun commissioning

Thursday, 14 August 2014 09:40 (40 minutes)

**Presenter:** Mr XU, Wencan (CAD)

**Session Classification:** New Systems and Upgrades

Contribution ID: 20 Type: not specified

#### Power supplies, QPA

Thursday, 14 August 2014 10:40 (20 minutes)

Presenter: Mr BRUNO, Donald (BNL)

Session Classification: New Systems and Upgrades

Contribution ID: 21 Type: not specified

#### Abort system upgrades

Thursday, 14 August 2014 11:00 (20 minutes)

Presenters: MONTAG, Christoph (BNL); MONTAG, Christoph (BNL)

Session Classification: New Systems and Upgrades

Contribution ID: 22 Type: not specified

## 56 MHz cavity commissioning, plans for shutdown and next run

Thursday, 14 August 2014 11:20 (20 minutes)

Presenter: Dr WU, Qiong (BNL)

Session Classification: New Systems and Upgrades

Contribution ID: 23 Type: not specified

#### **EBIS & LION**

Thursday, 14 August 2014 11:40 (20 minutes)

Presenter: ALESSI, James (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: New Systems and Upgrades

Contribution ID: 24 Type: not specified

## p-Au Run Plans

Thursday, 14 August 2014 13:30 (20 minutes)

Presenter: Dr LIU, Chuyu (CAD)

Session Classification: Run 15 and beyond

Contribution ID: 25 Type: not specified

## p-p Run Plans

Thursday, 14 August 2014 13:50 (20 minutes)

**Presenter:** Mr SCHOEFER, Vincent (CAD)

Session Classification: Run 15 and beyond

Contribution ID: 26 Type: not specified

#### **OPPIS**

Thursday, 14 August 2014 14:10 (20 minutes)

Presenter: Dr ZELENSKI, Anatoli (BNL)

Session Classification: Run 15 and beyond

Contribution ID: 27 Type: not specified

#### Polarimeters, p-Au issues

Thursday, 14 August 2014 14:30 (20 minutes)

**Presenter:** EYSER, Oleg (BNL)

**Session Classification:** Run 15 and beyond

Contribution ID: 28 Type: not specified

## Polarized proton studies in AGS

Thursday, 14 August 2014 15:20 (20 minutes)

**Presenter:** Dr HUANG, Haixin Huang (Brookhaven National Lab)

Session Classification: Run 15 and beyond

Contribution ID: 29 Type: not specified

#### **NSRL**

Thursday, 14 August 2014 15:40 (20 minutes)

**Presenter:** Dr RUSEK, Adam (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Run 15 and beyond

Contribution ID: 30 Type: not specified

#### Linac intensity and reliability upgrade

Thursday, 14 August 2014 16:00 (20 minutes)

**Presenter:** Dr RAPARIA, Deepak (BNL)

Session Classification: Run 15 and beyond

Contribution ID: 31 Type: not specified

#### Instrumentation highlights

Thursday, 14 August 2014 16:20 (20 minutes)

Presenter: Dr MINTY, Michiko (Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: Run 15 and beyond