4th EIC Yellow Report Workshop at LBL



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Welcome and workshop plan (15+5)

Thursday, 19 November 2020 11:00 (20 minutes)

Presenters: JACAK, Barbara (UC Berkeley and Lawrence Berkeley National Laboratory); SURROW,

Bernd (Temple University); ARRINGTON, John (Lawrence Berkeley National Laboratory)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 2 Type: not specified

PWG physics requirements (10+5 each)

Overview presentation plus talks by the 5 physics subgroups

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 3 Type: not specified

CDR Reference Detector (18+7)

Thursday, 19 November 2020 13:10 (25 minutes)

Presenter: ENT, Rolf (Jefferson Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Project Status (18+7)

Thursday, 19 November 2020 13:35 (25 minutes)

Presenter: YECK, James (University of Wisconsin-Madison and Brookhaven National Laboratory)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Boundary conditions on IR / Detector (20+5)

Thursday, 19 November 2020 15:00 (25 minutes)

Presenter: KISELEV, Alexander (BNL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 6 Type: not specified

Detector Matrix/Updates - Barrel PID (20+15)

Thursday, 19 November 2020 16:00 (35 minutes)

Presenter: DALLA TORRE, Silvia (INFN, Trieste)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Detector Matrix/Updates - Tracking (20+15)

Thursday, 19 November 2020 17:30 (35 minutes)

Presenter: ELIA, Domenico (INFN Bari)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 8 Type: not specified

Detector Matrix/Updates - Forward HCAL resolution (20+15)

Thursday, 19 November 2020 16:55 (35 minutes)

Presenter: HORN, Tanja (Cath)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 9 Type: not specified

Detector Matrix/Updates - Forward region (20+15)

Thursday, 19 November 2020 15:25 (35 minutes)

Presenter: MURRAY, Michael (The University of Kansas (US))

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 10 Type: not specified

Yellow Report status/overview (15+10)

Friday, 20 November 2020 11:00 (25 minutes)

Presenter: SURROW, Bernd (Temple University)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 11 Type: not specified

Accelerator/IR overview (15+5)

Friday, 20 November 2020 11:25 (20 minutes)

Presenter: DREES, Angelika (Collider-Accelerator)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 12 Type: not specified

Discussion of YR content: Tracking (15+5)

Friday, 20 November 2020 11:45 (20 minutes)

Presenter: GREINER, Leo (LBNL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 13 Type: not specified

Discussion of YR content: Calorimetry (15+5)

Friday, 20 November 2020 12:05 (20 minutes)

Presenter: BAZILEVSKY, Alexander (BNL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 14 Type: not specified

Discussion of YR content: PID (15+5)

Friday, 20 November 2020 12:40 (20 minutes)

Discussion of YR content: PID (15+5)

Presenter: HEMMICK, Thomas (Stony Brook University)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 15 Type: not specified

Discussion of YR content: Magnetic field strength, magnet bore (15+5)

Friday, 20 November 2020 13:00 (20 minutes)

Presenters: Dr ASCHENAUER, E. C. (BNL); Dr RAJPUT-GHOSHAL, Renuka (JLab); ENT, Rolf

(Jefferson Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 16 Type: not specified

Discussion of YR content: Readout and DAQ (15+5)

Friday, 20 November 2020 13:40 (20 minutes)

Presenters: CELENTANO, Andrea (INFN-Genova); NEYRET, Damien (CEA Saclay IRFU/DPhN)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 17 Type: not specified

Discussion of YR content: Software (15+5)

Friday, 20 November 2020 14:00 (20 minutes)

Presenter: Dr DIEFENTHALER, Markus (Jefferson Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 18 Type: not specified

Yellow Report Content - section 7.1 (physics) (15+5 each)

Talk 1; 4 short talks, 15'+5' each

Presenters: VITEV, Ivan (LANL); KLEIN, Spencer (LBNL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 19 Type: not specified

Complementarity: 2nd IR design considerations (10+5)

Friday, 20 November 2020 17:15 (15 minutes)

Complementarity: 2nd IR design c \dots

Presenter: MOROZOV, Vasiliy (Thomas Jefferson National Accelerator Facility)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 20 Type: not specified

Complementarity: YR content and discussion (10+20)

Friday, 20 November 2020 17:45 (30 minutes)

Presenter: ASCHENAUER, E. C. (BNL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 21 Type: not specified

Detector R&D needs (15+5)

Saturday, 21 November 2020 11:00 (20 minutes)

Presenter: ROSSI, Patrizia (Jefferson Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 22 Type: not specified

Archiving and reproducibility of Yellow Report Studies (20+10)

Saturday, 21 November 2020 11:20 (30 minutes)

Presenter: DIEFENTHALER, Markus (Jefferson Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 23 Type: not specified

Yellow report plans, timeline, discussion (15+15)

Saturday, 21 November 2020 11:50 (30 minutes)

Presenter: ULLRICH, Thomas (BNL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 24 Type: not specified

Yellow Report plans, timeline, discussion - finalize plans

Saturday, 21 November 2020 12:40 (20 minutes)

Presenter: ULLRICH, Thomas (BNL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 25 Type: not specified

Expressions of Interest: status, plans (15+5)

Saturday, 21 November 2020 13:00 (20 minutes)

Presenters: ASCHENAUER, E. C. (BNL); ENT, Rolf (Jefferson Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 26 Type: not specified

Discussion: Call for detector proposals (10+10)

Saturday, 21 November 2020 13:20 (20 minutes)

Discussion: Call for detector prop \dots

Presenters: CHAMIZO, Maria (BNL); ROBERT, McKeown (Jefferson Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 27 Type: not specified

Open discussion

Saturday, 21 November 2020 13:40 (20 minutes)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 28 Type: not specified

PWG requirements: Inclusive reactions WG (10+5)

Thursday, 19 November 2020 11:35 (15 minutes)

Presenters: SCHMOOKLER, Barak (Stony Brook University); FATEMI, Renee (University of Ken-

tucky); SATO, nobuo (Jefferson Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 29 Type: not specified

PWG requirements: Inclusive reactions WG (10+5)

Thursday, 19 November 2020 11:50 (15 minutes)

Presenters: VOSSEN, Anselm (Duke University); XIAO, Bowen (Central China Normal University); STEVENS, Justin (William & Mary); SEIDL, Ralf (RIKEN); ALEXEY, Vladimirov (Regensburg University)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 30 Type: not specified

PWG requirements: Jets, Heavy Quarks WG (10+5)

Thursday, 19 November 2020 12:05 (15 minutes)

Presenters: PAGE, Brian (Brookhaven National Laboratory); SICHTERMANN, Ernst (Lawrence Berkeley National Laboratory); PETRIELLO, Frank (Northwestern University); VITEV, Ivan (LANL); CUNQUEIRO, Leticia (ORNL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 31 Type: not specified

PWG requirements: Exclusive Reactions WG (10+5)

Thursday, 19 November 2020 12:20 (15 minutes)

Presenters: PASQUINI, Barbara (University of Pavia and INFN, Pavia); SOKHAN, Daria; DUPRE, Raphael (IPN Orsay); FAZIO, Salvatore (Brookhaven National Laboratory); LAPPI, Tuomas (University of Jyvaskyla)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 32 Type: not specified

PWG requirements: Diffractive Reactions & Tagging WG (10+5)

Thursday, 19 November 2020 12:35 (15 minutes)

Presenters: STASTO, Anna (Penn State University); HIGINBOTHAM, Douglas (Jefferson Lab); HEN,

Or (MIT); KLEIN, Spencer (LBNL); COSYN, Wim (FIU)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 33 Type: not specified

PWG requirements overview (10+5)

Thursday, 19 November 2020 11:20 (15 minutes)

Presenters: DUMITRU, Adrian (Dept. of Natural Sciences, Baruch College (CUNY)); METZ, Andreas (Temple University); MUNOZ CAMACHO, Carlos (IJCLab, CNRS/IN2P3); EVDOKIMOV, Olga (UIC)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 34 Type: not specified

Yellow Report content: section 7.1 (15+5)

Friday, 20 November 2020 15:20 (20 minutes)

Presenters: PASQUINI, Barbara (University of Pavia and INFN, Pavia); METZ, Andreas (Temple

University)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 35 Type: not specified

Yellow Report content: section 7.2 (15+5)

Friday, 20 November 2020 15:40 (20 minutes)

Presenter: VOSSEN, Anselm (Duke University)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 36 Type: not specified

Yellow Report content: section 7.3 (15+5)

Friday, 20 November 2020 16:00 (20 minutes)

Presenter: KLEIN, Spencer (LBNL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 37 Type: not specified

Yellow Report content: section 7.4 (15+5)

Friday, 20 November 2020 16:20 (20 minutes)

Presenter: VITEV, Ivan (LANL)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 38 Type: not specified

Complementarity: Optimizing luminosity at lower c.m. energy (10+5)

Friday, 20 November 2020 17:00 (15 minutes)

Complementarity: Optimizing lum \dots

Presenter: ZHANG, Yuhong (Thomas Jefferson National Accelerator Facility)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 39 Type: not specified

Additional discussion of YR content

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 40 Type: not specified

Complementarity: 2nd IR Workshop (10+5)

Friday, 20 November 2020 17:30 (15 minutes)

Presenters: ELOUADRHIRI, Latifa; BURKERT, Volker (Jefferson Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop

Contribution ID: 41 Type: not specified

Discussion of YR content: Far-forward detectors (15+5)

Friday, 20 November 2020 13:20 (20 minutes)

Presenter: JENTSCH, Alexander (Brookhaven National Lab)

Session Classification: 4th EIC Yellow Report Workshop