2018 NSLS-II and CFN Users' Meeting

US/Eastern
Description

Meeting Agenda

    • 16:00 19:00
      Early Registration 3h Berkner Hall, Bldg. 488: Lobby and Conf. Rm. D

      Berkner Hall, Bldg. 488: Lobby and Conf. Rm. D

    • 16:00 19:00
      Exhibitor Set Up (optional) 3h Berkner Hall, Bldg. 400: Lobby and Cafeteria - Workshop Location

      Berkner Hall, Bldg. 400: Lobby and Cafeteria - Workshop Location

    • 16:00 19:00
      Poster Set Up (optional) 3h Berkner Hall, Bldg. 400: Cafeteria

      Berkner Hall, Bldg. 400: Cafeteria

    • 07:00 17:00
      Registration Office opens (All attendees must check in before attending any event) 10h Berkner Hall Lobby and Conf. Rm. D

      Berkner Hall Lobby and Conf. Rm. D

    • 07:30 14:00
      Exhibitor Set up 6h 30m Berkner Hall Lobby and Cafeteria

      Berkner Hall Lobby and Cafeteria

    • 09:00 17:00
      Workshops
      • 09:00
        Bringing Big Science into the Classroom 8h Berkner Hall, Bldg. 488, Conf.Rm B

        Berkner Hall, Bldg. 488, Conf.Rm B

      • 13:00
        Hands-On Data Acquisition and Analysis Tutorial 4h Medical Bldg. 490, Large Conf. Rm.

        Medical Bldg. 490, Large Conf. Rm.

    • 10:30 19:00
      Posters (Available for Viewing) 8h 30m Berkner Hall Cafeteria

      Berkner Hall Cafeteria

    • 13:00 14:00
      NSLS-II and CFN Facility Tours (Exhibitors and Meeting Participants) 1h NSLS-II (Bldg. 740) and CFN (Bldg. 735)

      NSLS-II (Bldg. 740) and CFN (Bldg. 735)

    • 15:00 17:00
      Exhibitor Fair 2h Berkner Hall Lobby and Cafeteria

      Berkner Hall Lobby and Cafeteria

    • 17:00 19:00
      Exhibitor Reception 2h Berkner Hall Lobby and Cafeteria

      Berkner Hall Lobby and Cafeteria

    • 17:00 17:05
      Registration Office Closes 5m Berkner Hall, Conf. Room D

      Berkner Hall, Conf. Room D

    • 07:00 17:00
      Registration Office Opens (All attendees much check in before attending any event) 10h
    • 08:00 17:00
      Exhibitor Session 9h Berkner Hall Lobby and Cafeteria

      Berkner Hall Lobby and Cafeteria

    • 08:00 17:00
      Posters (Available for Viewing) 9h Berkner Hall Cafeteria

      Berkner Hall Cafeteria

    • 08:30 12:00
      Official Plenary Session: Session Chair: Mark Dean, Brookhaven National Laboratory

      Plenary Sessions are Open to All, Free of charge - Registration is Required

      • 08:30
        Welcome 10m
        Speaker: Doon Gibbs (Director, Brookhaven National Laboratory)
      • 08:40
        Introduction 5m
        Speaker: Mark Dean (Brookhaven National Laboratory)
      • 08:45
        Office of Science, Basic Energy Sciences Report 40m
        Speaker: Andrew R. Schwartz (Senior Technical Advisor for Energy Frontier Research Centers, U. S. Department of Energy)
      • 09:25
        NSLS-II 30m
        Speaker: John Hill (NSLS-II Director, Deputy ALD for Energy and Photon Sciences Directorate)
      • 09:55
        CFN 30m
        Speaker: Charles Black (Director, Center for Functional Nanomaterials)
      • 10:25
        Morning Break 15m Berkner Hall Lobby

        Berkner Hall Lobby

      • 10:25
        Photo Session 15m
        DOE and BNL Management, NSLS-II and CFN User Executive Committee Members, Users' Meeting Planning Committee
      • 10:25
        Poster Session and Judging 1h 35m
    • 09:30 12:00
      BNL Exhibitor Networking Session and Presentations (Open to all BNL) 2h 30m
    • 11:30 13:00
      Joint UEC Lunch with Andrew Schwartz, BES 1h 30m Berkner Hall, Conference Room A

      Berkner Hall, Conference Room A

    • 11:30 13:00
      Lunch (Included) 1h 30m Workshop Locations

      Workshop Locations

    • 12:55 18:30
      Workshops Various Locations

      Various Locations

      • 13:00
        Characterization of Electrochemical Energy Storage Systems: Advanced Spectroscopy, Microscopy and Diffraction Techniques 5h 30m Chemistry Bldg. 555, Hamilton Seminar Room

        Chemistry Bldg. 555, Hamilton Seminar Room

      • 13:00
        Emerging Nanomaterials and Nanostructures for Plasmonics and Nanophotonics Applications 5h 30m CFN Bldg. 735, Large Seminar Room

        CFN Bldg. 735, Large Seminar Room

      • 13:00
        High-throughput and Data-driven Approaches Guiding Smart Operando Experiments 5h 30m Berkner Hall, Bldg. 488, Conference Room B

        Berkner Hall, Bldg. 488, Conference Room B

      • 13:00
        Soils for a Sustainable Future 5h 30m Biology Bldg. 463, John Dunn Seminar Room

        Biology Bldg. 463, John Dunn Seminar Room

    • 15:00 16:00
      NSLS-II Tours: Diffraction / Scattering and Structural Bio Beamlines 1h NSLS-II Bldg. 740

      NSLS-II Bldg. 740

    • 17:00 17:05
      Registration Office Closes 5m
    • 18:30 18:40
      Buses Depart for Banquet at Giorgios 10m Berkner Hall

      Berkner Hall

    • 19:00 22:00
      Users' Meeting Annual Banquet 3h Giorgio's Baiting Hollow

      Giorgio's Baiting Hollow

    • 08:00 14:00
      Exhibitor Session 6h
    • 08:00 14:00
      Registration Office Opens (All attendees much check in before attending any event) 6h Berkner Hall, Conf. Room D

      Berkner Hall, Conf. Room D

    • 08:25 11:30
      Scientific Plenary Session - Session Chair: Don DiMarzio, Northrop Grumman Berkner Hall Auditorium

      Berkner Hall Auditorium

      Plenary Sessions are Open to All, Free of charge - Registration is Required

      • 08:25
        Welcome 5m Berkner Hall Auditorium

        Berkner Hall Auditorium

      • 08:30
        Tailoring Light with Metamaterials and Plasmonics 40m Berkner Hall Auditorium

        Berkner Hall Auditorium

        Speaker: Andrea Alù (City University of New York)
      • 09:10
        The Materials Physics of Complex Oxide Heterostructures 40m Berkner Hall Auditorium

        Berkner Hall Auditorium

        Speaker: Charles Ahn (Yale University)
      • 09:50
        Morning Break 15m Berkner Hall Lobby

        Berkner Hall Lobby

      • 10:05
        X-ray Absorption Spectroscopy in Heterogeneous Catalysis and Electro-catalysis Studies 40m Berkner Hall Auditorium

        Berkner Hall Auditorium

        Speaker: Umit Ozkan (Ohio State University)
      • 10:45
        Baumert Award Presentation 20m Berkner Hall Auditorium

        Berkner Hall Auditorium

        Speaker: Maxwell Terban, Max-Planck Institute for Solid State Research, Stuttgart (Award presented by Qun Shen, Deputy Director for Science, NSLS-II)
      • 11:05
        Poster Session Awards 15m Berkner Hall Auditorium

        Berkner Hall Auditorium

      • 11:20
        Introduction of the 2018-2019 New UEC Members 10m Berkner Hall Auditorium

        Berkner Hall Auditorium

        Speakers: Don DiMarzio (Northrup Grumman, CFN UEC Chair), Jen Bohon (Case Western University, NSLS-II UEC Chair)
    • 11:30 13:00
      BNL Exhibitor Networking Session (Open to all BNL)¶ 1h 30m Berkner Hall Lobby and Cafeteria

      Berkner Hall Lobby and Cafeteria

    • 11:30 13:00
      Lunch Break 1h 30m Berkner Hall Lower Level

      Berkner Hall Lower Level

      (Included - ticket required)
    • 11:30 13:00
      Posters Available for Viewing 1h 30m Berkner Hall Cafeteria

      Berkner Hall Cafeteria

    • 12:00 12:30
      Exhibitor Raffle Prizes Awarded 30m
    • 13:00 19:00
      Workshops
      • 13:00
        Nanoscale Phenomena in Quantum Materials 6h Chemistry Bldg. 555, Hamiltoon Seminar Room

        Chemistry Bldg. 555, Hamiltoon Seminar Room

      • 13:00
        One-stop BNL Characterization Toolbox for the Rational Design of Clean Fuel Catalysts 6h Berkner Hall, Bldg. 488, Conf. Room B

        Berkner Hall, Bldg. 488, Conf. Room B

      • 13:00
        Synchrotron Infrared Spectroscopy on Materials in Extreme Environments 6h Physics Bldg. 510, Snyder Seminar Room

        Physics Bldg. 510, Snyder Seminar Room

    • 14:00 14:05
      Registration Office Closes 5m Berkner Hall Conf. Room D

      Berkner Hall Conf. Room D

    • 15:00 16:00
      NSLS-II Tours: Imaging and Spectroscopy Beamlines 1h NSLS-II Bldg. 740

      NSLS-II Bldg. 740

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×