2019 Belle II Summer School

US/Eastern
Berkner Hall room B (BNL)

Berkner Hall room B

BNL

Description

Exit survey results

 

Summer School Starter Kit

To get an indico account: https://indico.bnl.gov/register/

Following the success of previous Belle II Summer Schools (University of Cincinnati 2018, University of Mississippi 2017, Pacific Northwest National Laboratory 2015 and 2016), the 2019 US Belle II Summer School will be hosted at Brookhaven National Laboratory .

The purpose of the school is to help students, postdocs, and more senior researchers get started and make progress on Belle II analyses, either studying a physics channel or studying detector performance. The School will cover physics topics, computing, and Belle II software in a hands-on tutorial format.

There will be guest lectures on the following topics:

  • Charm and beauty decays
  • Quarkonia and the recently discovered XYZ states
  • Lattice QCD for Belle II
  • Belle II dark sector physics
  • Statistical methods

The School is open to all Belle II collaborators and we welcome attendance from across the collaboration.

Thursday Evening Dinner at Painters’ Restaurant

·         Date: Thursday, August 1, 2019, 6:30 p.m.

·         Fee: $60 US/pp

 

Address: 416 South Country Road, Brookhaven, NY 11719
Phone: +1-631-803-8593
Internet: https://www.paintersrestaurant.com/

Directions -  From BNL, make a left onto William Floyd Parkway, continue on William Floyd pkwy 2.2 miles, turn right on Montauk Highway drive about 12 miles make a slight left to South Country Road in Brookhaven.  Destination will be on the left. Map


Event ID: EXE-D-BELLE2-19

Note: This event falls under Exemption D. Formal classroom training held at Federal facilities, which does not exhibit indicia of a formal conference. The exception would include activities such as regular courses of instructions or training seminars at the National Center and the HAMMER training facility at Hanford, and regular courses of instruction or training seminars conducted by the office of Management for Acquisitions, workforce related to the core activities of the department.

    • 09:00 09:05
      Welcome 5m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 09:05 10:00
      B-factory physics 55m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Leo Piilonen (Virginia Tech)
    • 10:00 11:00
      Belle II detector 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Jake Bennett (University of Mississippi)
    • 11:00 11:20
      Coffee 20m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 11:20 12:10
      History of sin2beta/sin2phi1 discovery 50m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Tom Browder (University of Hawaii)
    • 12:10 13:10
      Lunch on your own 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 13:10 15:10
      Tutorial: Data production in Belle II 2h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Jake Bennett (University of Mississippi)
    • 15:10 17:10
      Tutorial: Collaborative services 101 & introduction to basf2 2h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Ilya Komorov (DESY)
    • 09:00 09:50
      Senior physicist Q & A 50m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 09:55 10:50
      Statistics 55m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Elizabeth Worcester (BNL)
    • 10:50 11:00
      Coffee 10m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 11:00 11:55
      Machine learning 55m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Kerstin Kleese Van Dam (BNL)
    • 12:00 13:00
      Lunch on your own 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 13:00 15:10
      Tutorial: Collaboration services (jira, stash, etc.) and hands-on session 2h 10m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Kilian Lieret (DESY)
    • 15:20 16:30
      Tom Browder's Belle II Colloquium 1h 10m Building 510, Large Seminar Room

      Building 510, Large Seminar Room

      BNL

      Walk over to the Physics Department (Building 510) if you want to attend a colloquium by Tom Browder starting at 15:30

    • 16:30 17:30
      Tutorial: Introduction to gbasf2 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Michel Hernandez Villanueva (University of Mississippi)
    • 09:00 10:00
      Theory 2 (charm) 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Alexey Petrov (Wayne State)
    • 10:00 11:00
      Particle identification 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Gary Varner (University of Hawaii)
    • 11:00 11:10
      Coffee 10m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 11:10 12:10
      Theory 3 (Quarkonia/XYZ) 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Eric Swanson (University of Pittsburgh)
    • 12:10 12:50
      Lunch 40m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      on your own

    • 12:50 13:50
      Backgrounds 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Jeffrey Schueler (University of Hawai'i)
    • 13:45 18:45
      Free time 5h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 13:45 14:45
      Lepton-Photon Practice talk 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      This item chaired by David Cinabro

    • 08:45 08:59
      Seminar: Lessons in Physics and Computing from the Belle II Summer School 14m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Paul Gebeline
    • 09:00 10:00
      Theory 4 (Lattice) 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Taku Izubuchi (BNL HET)
    • 10:00 10:55
      Theory 1 (Beauty) 55m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: amarjit soni (BNL)
    • 11:00 11:20
      Coffee 20m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 11:20 12:20
      Theory 5 (Dark sector) 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Hooman Davoudiasl (Brookhaven National Laboratory)
    • 12:20 13:20
      Lunch on your own 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 13:20 17:20
      Tutorial: Offline analysis and hands-on session 4h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Simon Wehle (DESY)
    • 18:30 20:30
      Summer school dinner (optional) 2h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 09:00 11:00
      Tutorial: Hands on session 2h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 11:00 11:20
      Coffee 20m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 11:20 11:34
      Seminar: Particle identification performance at Belle II 14m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Ming Zern Ngoh
    • 11:35 11:49
      Seminar: Initial study of e+ e- -> mu+ mu- cross section with basf2 14m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Mika Shibata
    • 11:50 12:04
      Seminar: Lessons learned at the 2019 US Belle II summer school 14m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speakers: Jake Bennett (University of Mississippi), Radhakrishna Adhikari
    • 12:05 13:05
      Lunch on your own 1h Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

    • 13:05 13:19
      KLM Database Interface and Background Monitoring using Slowcontrol 14m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Diptaparna Biswas (University of Louisville)
    • 13:20 13:34
      D0 -> K-,pi+,pi0 Dalitz analysis 14m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Dazhi Wang
    • 13:35 13:49
      Expert-level offline DQM monitoring for KLM 14m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: Atanu Pathak
    • 14:20 14:22
      Final remarks 2m Berkner Hall room B

      Berkner Hall room B

      BNL

      Speaker: David Jaffe (BNL)
    • 14:30 17:30
      Extra sessions (if needed) 3h 3-191 (Physics (Building 510))

      3-191

      Physics (Building 510)

      Note change of venue